2022-04-02 1127 浏览
Omakase Sakaura Dinner Course Special ($500/pp,最少Book 2位)初尝天妇罗omakase✨ 食完刷新对天妇罗嘅认识🤣 最大嘅感受系好嘅天妇罗除咗质感重要外,更加可以保留到食材最佳嘅质感同味道😳整体而言食材好新鲜,特别系蔬菜类好有惊喜👍🏻 所有天妇罗都炸得酥脆但完全冇油腻感,好厉害🤤 精选几样印象最深刻嘅同大家分享吓:茶碗蒸:呢个简直系茶碗蒸嘅天花板!份量好多而且有好多新鲜嘅海鲜! 有虾、带子、手打肉丸、蟹脚同冬菇,所有海鲜都系正常size唔系迷你版,只虾仲同天妇罗嘅一样大添😍海老天妇罗:厚实弹牙,点少少盐带出鲜味👍🏻喜鱼:好嫩滑!椎茸:好香菇味!超厚肉多汁!樱花虾饭:好好食! 今餐嘅MVP😍虾花虾天妇罗好酥脆又带出樱花虾香气,捞饭同酱汁好夹,真系食唔停🥺朋友话佢个鳗鱼都好食🙊不过我唔食鳗鱼评价唔到🙈点都好,推介大家人一世物一世点都嚟试吓🙊🤤

海老天妇罗:厚实弹牙,点少少盐带出鲜味👍🏻

喜鱼:好嫩滑!
椎茸:好香菇味!超厚肉多汁!