2022-11-20
呢晚再次喺中环一带揾好野食,当然系去兰桂坊一带啦! 对上几次都系喺大街揾野食,呢次就比较破格,入咗横街,见到呢间日本餐厅门面唔错,入面好似几有气氛咁,空间都几阔落,所以决定一试~ 🧡Toro & Tuna Salad($280)摆盘非常吸引,赤身同拖罗以扇形摆放,中间山型摆放嘅沙律菜上面有片大大嘅脆脆,未食已经兴奋紧! 赤身鱼味出,拖罗够肥美,份量亦算多!沙律酱调配得好好,同清新爽脆嘅沙律菜好夹,食落好开胃,愈食愈想食!整体感觉就系鲜甜、爽脆、清新,作为头盘一绝! 🧡Kelp-Grilled Chilean Sea Bass($325)火炙嘅既鲈鱼迫出阵阵鱼油香气,一上枱已经闻到口水都流哂出嚟! 香甜嘅蛋黄酱,入口即溶嘅嫩滑肥美鲈鱼肉,加上令人神魂颠倒嘅鱼油香气,绝对系大大大满足! 🧡Chef's Seafood Donburi($380)除咗鲜味都仲系鲜味,每一啖都系鲜味爆发! 无论系爽口嘅龙虾肉、肥美嘅拖罗、饱满嘅三文鱼籽定捞咗豪华海胆酱嘅寿司饭都系咁鲜味,请原谅我肤浅,但除咗鲜味外,都真系仲系鲜味~ 🧡Dynamite Roll($185)天妇罗炸虾表面脆口,虾肉爽口,配上卷物
🧡Toro & Tuna Salad($280)
Toro & Tuna Salad
Kelp-Grilled Chilean Sea Bass
🧡Chef's Seafood Donburi($380)
除咗鲜味都仲系鲜味,每一啖都系鲜味爆发!
Chef's Seafood Donburi
Chef's Seafood Donburi
🧡Dynamite Roll($185)
天妇罗炸虾表面脆口,虾肉爽口,配上卷物外围嘅蟹籽同入面嘅牛油果,口感有层次!
Dynamite Roll
🧡Joe's Seared Sushi Combo($380)
火炙寿司拼盘有一共4款(和牛、带子、三文鱼同拖罗)加埋炸紫苏叶包三文鱼,每款两件,款款香口,钟意食火炙寿司嘅朋友必点!
Joe's Seared Sushi Combo
🧡Kamo Nasu Duo($190)
呢款天妇罗茄子拼烧茄子肉绝对系茄子控嘅福音!天妇罗茄子以扇形切开,炸得脆口,配上类似豆瓣酱嘅自家辣酱,香气十足!烧茄子肉就配上浓厚嘅面豉酱,口感踏实,满足度高!
Kamo Nasu Duo
Kamo Nasu Duo