2019-10-26 550 浏览
原来油麻地开左座新商场,有新野当然要即刻去试下啦😆同好朋友黎左3/F 既深宵食堂,一出lift门口已经感受到日本风格,挂满粉粉的樱花同和风伞子。食物种类尚可,除左有烧物,仲有炸物,料理,主食,前菜同甜品。饮品方面有唔同既清酒啤酒等,唔饮既朋友都可以选择无酒精饮品,叫返杯菊花茶解热气都好😂葡萄豚肉串荔枝就见得多,用提子做串烧比较少见喔😆豚肉烧得香脆,少少脆卜卜的感觉加埋咬开的提子汁,juicy👍可惜红提有核,食落口要吐核唔系太方便呀,建议用青提或无核提子🍇烟肉荔枝串经典配搭😉油香烟肉包住香甜荔枝🍒荔枝的甜味中和烟肉的咸香,口味恰好。大葱鸡肉串朋友唔食大葱结果我食晒咁多粒😂一啖鸡肉一啖爽口大葱,加埋烧烤时的酱汁👍汁烧鸡肾鸡肾爽口,边食鸡肾边饮可乐一大享受呀牛油烧蕃薯蕃薯仔清甜,有淡淡牛油香,咬落软绵🍠冰烧菠萝原本想叫烧菠萝仔,可惜已经卖完冇货了,惟有改做普通烧菠萝啦🍍食咁多肉点都要叫下生果既,菠萝片多汁,建议加多d玉桂粉会更加香😜炸蟹饼蟹饼creamy 充满忌廉香味,夹开见到丝丝蟹肉🦀四件两个人share份量有d多,而且食得太多炸粉感觉少少干,可以食d配菜解油腻感😉紫心芋丸例牌必食😋我就系

葡萄豚肉串

烟肉荔枝串

大葱鸡肉串

汁烧鸡肾
鸡肾爽口,边食鸡肾边饮可乐一大享受呀

牛油烧蕃薯
蕃薯仔清甜,有淡淡牛油香,咬落软绵🍠

冰烧菠萝

炸蟹饼

紫心芋丸
例牌必食😋我就系钟意食芋丸,炸得香脆,入面软身甜甜地好食😆

名古屋鸡翼
果然冇叫错呀,呢款名古屋鸡翼比平时的芝麻鸡翼更加香,最重要系鸡翼皮脆卜卜,面头更洒上芝麻粒,咬开鸡肉嫩滑有肉汁🐥

日式炒野菜
椰菜,洋葱,冬菇上添有木鱼丝,唔好睇佢细细碟,个碟都几深份量够share

豚肉生姜烧饭
最后点都要食碗饭先感觉圆满😂我就拣左豚肉生姜烧,白饭本身已经沾有生姜烧汁,好香唔会干争争冇汁冇味。不过洋葱的价量比豚肉多😂如果多几块肉俾我就好啦🤣不过味道唔错的。