忍唔住啦,身边实在太多人飞咗去日本,今晚我都要黎食一餐日本寿司怀缅下!立鮨寿司拼盘一客5件:三文鱼、油甘鱼、北海道带子、珍宝赤虾、海胆,比起单点更为划算。建议先食带子,清甜得过份,且肉质厚身;赤虾新鲜,口感带微爽;鱼类厚切,鱼脂感重;海胆柔润甘甜,入口即溶。大满足海胆特盛由于刚才拼盘嘅海胆相当出色,所以继续encore海胆,堆砌成一个小山丘,满而不泻,色泽橘橙,味道甘饴无腥。寿司小编特别喜欢军舰,趁佢一上枱即刻放落口,感受着紫菜嘅薄脆,蟹肉蟹膏鲜甜甘口;甜虾他他口感爽滑;火炙左口鱼边油滋满溢,油润万分。虾头面豉汤进餐当日真系好冻,所以叫咗碗汤暖暖胃,一小碗藏有两个虾头,而且经煎香过,味道都几浓郁。💡餐厅空间唔系好大,不过唔会觉得特别拥挤

立鮨寿司拼盘

大满足海胆特盛

寿司

虾头面豉汤

💡餐厅空间唔系好大,不过唔会觉得特别拥挤