2024-11-24
呢间餐厅其实好早期已经有听过,但系一直都未有机会去呢间分店食,今日终于被朋友相约你呢度食饭,所以都特登早少少收工过嚟行一行家品店先,其实真系好钟意呢度家私行嘅自然日系纯木风。至于食物方面,今日都叫咗唔同嘅嘢,全部都觉得几好食。Pizza就要咗个Six cheese pizza,有齐 mozzarella, gorgonzola, fontina, emmental, cheddar, parmigiano reggiano 。新鲜热辣上枱, Pizza皮超脆,芝士亦都有拉丝效果,另外就系佢会额外比一啲蜜糖你做沾酱,第一次咁样食,都几得意。烩和牛面颊肉肉酱粗管通粉呢个真系有惊喜,意粉嘅软硬度刚刚好,加埋和牛面颊肉好嫩滑!饮品我就要咗一个tropical Sunrise,入边有百香果,橙汁,蜜糖,同埋巴西cold brew,几特别,感觉系啲东南亚地方先会饮到嘅味道。朋友就要咗guava oasis,入面除咗西柚汁同瓜汁之外,更加加埋蜜糖,朋友都话好清新。