2024-12-01
呢排返工压力都真系好大,于是今日收工之后,同事就话不如约埋一齐去饮嘢同食晚餐,倾咗一阵之后有人就提议去尖沙咀诺士佛台呢一间酒吧餐厅chill下。呢度有好多嘢可以玩,感觉真系几正,而且食物同饮品都唔错 !bar snack我地share左个秘汁烤焗猪颈肉,唔会嚡,重点就系个秘汁真系好惹味,配埋啤酒好好食!见到有个欢乐时光串烧组合,我哋要咗个牛肉组合,入面有安格斯牛肉串、牛肉串、山贼牛肋串同埋牛舌芯。不嬲系牛肉忠实粉丝嘅我真系食得好开心,全部都烧得好正,加埋呢个组合其实会包埋一个饮品,我今日就梗系叫埋红酒啦,红酒配牛肉真系最正。山贼牛肋串我觉得系最出色,有少少厚度,口感一流。最后饮完几杯之后都想食返啲淀粉质,于是就叫咗carbonara,佢嘅品质比我想像中更加好食,够creamy,pasta够al dente。