2022-05-17 17 浏览
今日喺铜锣湾闲逛,见有啲饿就喺附近揾嘢食。最近咩都食过,想食啲冷门嘅,见呢间喺楼上嘅印度菜铺头好似几唔错,就搭lift上去试吓! 😙😜一开lift门已经有个中东籍嘅侍应用英文同你招呼,喺近窗口拣咗个环境好舒缓嘅位置坐低,就有另一个侍应嚟同你点餐。👍🏻佢嘅侍应应该都系印度人,好有礼貌同好热情,英文都唔错,所以点餐无难度! 😆😀讲返嘢食先,我哋先拣咗乳酪脆米球,好快就嚟咗,一嚟就见卖相一流,有六粒,每粒都好饱满,拎上手有重量,食落口好fresh同冻冻嘅感觉,啲乳酪同脆味好有口感,配合得刚刚好!🤩😘 然后叫咗个玛萨拉咖喱烤鸡,刚嚟到已经好大浸好香嘅咖喱味,不过就咁食太浓味,所以通常叫个烤饼一齐食,而我哋就叫咗个蒜蓉烤饼啦。二话不说就搽啲咖喱落烤饼度一齐食,哗简直系人间极品!🤤🤤啲咖喱嘅辣度刚刚好,鸡肉肉质鲜嫩,而且好多块,一啖烤饼一啖咖哩鸡肉,食到舔舔脷! 😊😋之后叫咗个甜品,甜奶球配特式甜丝,个卖相已经好吸引,好似一杯饮品咁,有两块吸满咗奶嘅饼一食落口,果阵甜奶味真系好好味!真系好有特式嘅印度甜品!🤪🤪 饮品就叫左杯芒果乳酪,好浓味,而且有啲香料喺入面,非常与别不同嘅好味!😚