2022-07-23
最近爱上左食印度菜,今次去了佐敦的Curry Leaf食个lunch。 店舖细细,不过装潢精致,仲有Bar枱可以同朋友饮杯野倾下计。店员同厨师都系外藉人士,仲有唔少外国人黎帮衬,食物质素都唔错。 入座后,就会奉上一道前菜。好特别的脆片,非常脆口,仲有少少辣味,配上酱食,非常开胃。🌟牛油咖哩鸡呢个咖哩鸡好好食,蕃茄汁好香甜浓郁,配埋嫩滑鸡肉,先食到蕃茄汁的甜味,跟住会感觉到辣味,非常特别🤩咖喱唔重味精,香料好有层次,同埋唔会好辣,所以唔食得辣嘅朋友都应该接受到,配埋蒜蓉薄饼真心正🥰🌟蒜蓉薄饼蒜味既印度簿饼,新鲜滚热辣,又够软熟而且仲要系超浓嘅蒜香,点上咖哩后,非常惹味🤤🌟芒果奶昔 Mango lassi每次食印度野必饮!芒果奶昔个拉花好靓,个杯够晒吸睛,入口香滑,甜度适中,饮落去真系好creamy,芒果又甜又新鲜同乳酪嘅酸好夹,大大杯好好饮😍📍咖哩叶 (佐敦)佐敦茂林街16-18号茂林商业大厦地下
🌟牛油咖哩鸡
🌟蒜蓉薄饼
🌟芒果奶昔 Mango lassi
📍咖哩叶 (佐敦)
佐敦茂林街16-18号茂林商业大厦地下