2022-12-24 247 浏览
心血来潮想食印度菜~ 揾下揾下见到呢间 Dilliwale 都几正宗,今日一于来点特别的 🤤Heavenly Gol Gappe 印度脆米球呢款系传统印度小食,将辣薯仔粒、酱liaoq同埋好香薄荷味的汁倒入脆米球入面,一啖吞晒成个佢 🤤 酸酸甜甜再加薄荷香,最后有少少辣味,香得黎 fresh,好得意!😍Dilli Tandoori Chicken 印度烧鸡我超钟意食印度天多利烤鸡的 😆 呢度嘅鸡烧得刚刚好,鸡肉口感好好,又唔会太干 👍🏻 而且鸡肉铺满香料,啖啖惹味!越食越香辣好正 🤤Purani Dillli Ke Chloe Bhature 鹰嘴豆咖喱配炸饼鹰嘴豆咖喱好香浓,唔算太辣,个炸饼大大个胀卜卜咁劲得意 😍 而且好软熟,配咖喱真系一流 🙆🏻‍♀️ 配埋青辣椒洋葱沙律同埋薯仔粒粒,成个口感好丰富 👍🏻Punjabi Mango Lassi印度菜必饮 ❤️ 呢度嘅 Lassi 比较杰身同埋味浓,好香yogurt 味,仲有 d nuts 咬下添 😋Mint on the Rock有薄荷同青柠,再加左 d 盐,饮落去咸咸地几得意 😆呢度播住轻快嘅印度音乐,令人越食越觉得心情愉快,加上店员

Heavenly Gol Gappe 印度脆米球

Dilli Tandoori Chicken 印度烧鸡

Punjabi Mango Lassi

Mint on the Rock
有薄荷同青柠,再加左 d 盐,饮落去咸咸地几得意 😆

呢度播住轻快嘅印度音乐,令人越食越觉得心情愉快,加上店员都好好人,我哋比较少食印度菜,都好多问题问 🙈 佢哋都好有耐性答我哋,仲会教我哋点食添 🫶🏻
  • Heavenly  Gol  Gappe