2023-11-15
今日同老公一齐去咗食台湾菜拣咗呢间人气小店六两三!好彩我哋早嚟所以唔会好多人,之后晚饭时间就开始爆喇!呢度嘅菜式都几多,价钱唔贵,又有嘢饮同有甜品🍮我哋拣咗一款比较特别嘅蕃茄汤面配手打墨鱼扒,蕃茄汤非常浓郁,面系用咗粗面所以好挂汤,食落非常烟靭!墨鱼扒好特别入面有一粒一粒,口感非常丰富10分推荐🫶🏻🫶🏻另外都嗌咗牛筋牛肋条汤,牛肋条好林好入味!下面仲有啲生菜,同汤一齐食都几唔错😗叫咗几款小食,特别钟意皮蛋豆腐,上面有木鱼碎,有日本嘢食feel~ 🫶🏻😝炸番薯条好大兜,唔会好油,食落好香甜而且都几脆口!仲嗌咗炸花枝,好有有台湾嘅味道,上面有啲孜然粉!🥰🥰甜品都用咗优惠价加咗,芋圆几好食😋作为一个晚餐wrap up唔错~ #hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西
呢度嘅菜式都几多,价钱唔贵,又有嘢饮同有甜品🍮
另外都嗌咗牛筋牛肋条汤,牛肋条好林好入味!
炸番薯条好大兜,唔会好油,食落好香甜而且都几脆口!
仲嗌咗炸花枝,好有有台湾嘅味道,上面有啲孜然粉!🥰🥰