2022-02-25
其实荔枝角有好多隐世小店,之前嚟过同一座大厦食另一间台湾人主理嘅餐厅觉得系几有台湾feel~先发现原来呢栋大厦有咁多好嘢食🤪今日就嚟试吓另一间新开嘅台湾菜🥰 其实好耐之前我已经系葵广食过,觉得质素都唔错,今次佢哋开埋实体餐厅就要支持下啦😚💛慢烤鸡腿蛋吐司 ($46)呢份吐司之前已经系葵广食过几好食,钟意佢嘅鸡腿份量好多,真系到底都食到好多鸡髀肉,而且好嫩滑好juicy🤤佢哋写落咗自家秘制酱汁,同份吐司几夹😛蛋煮到半熟咁所以有超多蛋汁爆晒出嚟😋大推‼️虽然啲汁好多但系店家有提供手套所以都唔怕食到好污糟🤣古早味手工卤肉饭 ($48) 呢个item都见到好多人推介👍🏻卤肉肥瘦适中,而且好入味,系好正宗嘅卤肉饭🤪同埋食到最后都唔会口渴,相信佢哋嘅酱汁应该冇咩味精👍🏻 仲嗌多咗个黑布台式香肠($28)做小食,呢个就系正常台湾肠,所以好难唔好食😝跟吐司/卤肉饭仲会包两杯嘢饮,朋友嗌嘅古早味冬瓜茶(+$5)原来系用台湾直送嘅冬瓜砖,饮落几清甜🥰冻顶乌龙($0)都系用台湾嘅茶叶,食完卤肉饭可以饮啖茶都几叹☕️除咗正餐,梗系要食吓佢哋嘅甜品~同朋友分别嗌咗黑糖红枣姜三色圆 ($38)同桂圆杞子玫瑰三色圆 (
慢烤鸡腿蛋吐司 ($46)
古早味手工卤肉饭 ($48)
除咗正餐,梗系要食吓佢哋嘅甜品~同朋友分别嗌咗黑糖红枣姜三色圆 ($38)同桂圆杞子玫瑰三色圆 ($38)见到佢标榜系自家制,真心几足味,食落去口感烟韧得嚟又有啲芋头粒、蕃薯粒咬到,feel到真系真材实料👍🏻而且汤水都真系足料有好多红枣桂圆,仲带有少少姜味🥰食完一碗落去暖笠笠😚
总括嚟讲系一间好出色嘅台湾菜小店💛 讲真50蚊有找可以食到主食送埋嘢饮其实系几抵食🙌🏻 疫情下扩充相信小店都好唔容易,见到佢哋都有网上外卖平台外送提供,如果可以嘅话不妨过嚟呢到堂食或者嗌外卖支持下佢哋💪🏻