2019-02-25
💁🏻♀️满江红 (尖沙咀)🍴-呢排食好多四川菜,但系间间都好正😍😍如果大家行开尖沙咀,想食正宗四川菜嘅话,呢间真系唔错嘅选择!💡蒜泥白肉($58)本身expect会系谭仔果只蒜泥白肉,虽然谭仔𠮶只已经好好味,但估唔到呢间餐厅蒜泥白肉竟然更上一层楼!🐷𠮶种蒜味,系香浓都不得了,但系又唔会太咸,白肉亦都好嫩滑!必点啊!皮蛋豆腐($38)讲到食川菜,当然唔少得皮蛋豆腐,呢度嘅豆腐好香滑,亦好重豆味,😍齿颊留香鸡丝麻辣拌凉粉($58)之前系四川都食过呢道菜,呢度佢简直系神还原,完全系四川食𠮶只味,鸡丝好足料,凉粉亦都好爽口👍🏻可惜有啲难夹,考大家筷子🥢功💡水煮黄鳝片($268)另一味必点菜式,一上枱已经好震撼,劲多辣椒,超级打卡able,本身我哋叫咗小辣,以为会辣到飞起😵点知食落又接受到啵😆😆除咗黄鳝之外,仲有猪红,同埋好有弹性嘅薯粉,好惹味啊🤩正宗四川担担面呢度嘅担担面比较细碗,但系亦都好足料,麻酱味超香,但又唔会太腻👍🏻 酒酿小丸子食完主菜,叫咗个饭后甜品,超香桂花味,小丸子亦都好有酒味,😊食完好满足芦荟水蜜桃🍑($42)呢度野饮都几大杯,水蜜桃味超重,唔系好假𠮶只,而且亦都有好多芦荟🤪超
💡蒜泥白肉($58)
皮蛋豆腐($38)
鸡丝麻辣拌凉粉($58)
💡水煮黄鳝片($268)
正宗四川担担面
酒酿小丸子
芦荟水蜜桃🍑($42)
呢度野饮都几大杯,水蜜桃味超重,唔系好假𠮶只,而且亦都有好多芦荟🤪超足料啊
📍满江红 (尖沙咀)
#尖沙咀 加连威老道27号嘉荣大厦1-2楼
#小丸子揾食记
#小丸子尖沙咀
#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #