2020-11-17 67 浏览
终于揾到上次VIUTV川菜个PART既餐厅, 就系红花会! 上网一睇亦见唔少好评, 更加想试, 今晚就约定朋友过海晚饭!红花会环境感觉高档, 用大红色为主配衬绿色, 感觉有格调又不落俗套, 而且座位十分宽敞, 坐得舒适。坐低后店员随即上茶, 十分快手。辣子鸡香气扑鼻既麻香味, 满满既红辣椒, 颜色鲜艳吸引。除左鸡粒外仲有炒香左既腰果, 香脆又沾染左花椒香气, 令人食唔停口! 鸡粒份量不少, 炸得香脆可口, 鲜香麻辣齐全, 咸香惹味, 不时食到花椒麻亲个咀, 香口过瘾!鱼香茄子煲真系好耐都未食过咁有获气既鱼香茄子煲! 上枱时滚热辣滋滋作响, 烟同香味同时飘出, 不得了! 茄子保留左口感, 仍完整一条带少少爽口, 唔会煲到烂哂, 要一赞! 鱼香肉碎惹味非常, 捞饭一流!!食紧既中途突然闻到阵超香既味, 原来系后面枱既酸菜鱼, 已经约定朋友下次再叫多几个泥一齐食, 相信一定唔会失望~

坐低后店员随即上茶, 十分快手。

辣子鸡

鱼香茄子煲