2019-12-08
想试呢道嘅Beef Wellington好耐,今次终于下定决心一试!嗌左一个Beef Wellington Main 再 +$50可以变做set,有蒜蓉包,餐汤,饮品同甜品!.Beef Wellington 主角先介绍主角,好大旧!呢个Beef Wellington 系经过了5小时精心慢煮,待应上碟时已切成四旧,厚厚牛肉是3成熟,包住牛肉嘅先嚟一层磨菇配芥末酱,最外层就有金黄色嘅香脆酥皮🥐呢个Beef Wellington 认真高质好食,首先酥皮够酥脆crispy,食落尝到带咸香嘅菇,然后有嫩身又多汁嘅牛肉🐂虽然只有三成熟,但用上了靓牛慢煮泡制而成,其实几易入口又唔会靭。所以Beef Wellington 对比其他主食虽然贵少少,但绝对值得!Live Music 呢道另一卖点系晚上嘅Live Music ,逢星期三至日都有。今次有Saxophone Live,佢嘅选歌好好听,有外国经典亦有本地流行歌曲,令现场好有气氛🎼🎺另外我地去嘅时候咁啱有个打咭活动,只要like & check in Facebook 就可免费获赠一客小食- 当日送嘅小食烧肋骨,有五件咁多,好阔绰啊!涂上BBQ s
Beef Wellington 主角
Live Music
另外我地去嘅时候咁啱有个打咭活动,只要like & check in Facebook 就可免费获赠一客小食- 当日送嘅小食烧肋骨,有五件咁多,好阔绰啊!涂上BBQ sauce 嘅baby Ribs烧得好香好惹味😋肉质煮得刚刚好,适中,食肉兽会爱上👍🏻
我地仲点了一客前菜- 鸭肝酱配多士
鸭肝酱上嚟嘅时候系一个啤梨形状,但其实系鸭肝酱黎㗎!鸭肝酱好香浓好细滑,好浓缩嘅鸭肝味但唔会好油,另外烤热了嘅多士脆卜卜,配上鸭肝酱一流啊!
最后留左倩影嘅唔少得跟餐嘅蒜蓉包,餐汤,甜品同嘢饮。蒜蓉包一如以往好好味😍半溶牛油+蒜蓉,超级滋味🥰甜品系鲜果焦糖炖蛋,炖蛋嫩滑,鲜果新鲜而且丰富,好正🥰
嚟左几次每次都有惊喜&好满意😋必定会再encore!