妈妈想食潮州菜,特别系想食潮州翅,见到呢间潮州菜好多好评又好正宗,仲要有优惠套餐,就带佢去食佢最好嘅系,套餐一个人都可以叫! 要左一个红烧鱼翅套餐 ($568),仲可以简三款小菜,我哋分别要咗卤水拼盘,鱼露浸花甲,同埋脆皮九肚鱼! 先讲鱼翅!正如好多潮州酒家,潮州翅真系满满既鱼翅!红烧汁味道恰到好处,唔会太浓味 🤩🤩 另外,仲会兴住佢!保持温度 👍🏻👍🏻卤水拼盘真系好出色!卤水味唔会太咸,又有卤水香味 🥰🥰🥰 真心!必叫!脆皮九肚鱼,薄薄嘅皮,大大旧既九肚鱼 😆 好少可见有咁大旧 鱼露浸花甲都好好食,鲜味十足,可惜一人份只有四粒 😆唔够候另外仲叫咗个食潮州菜必食嘅 肉碎蚝仔粥 ($88/一碗)估唔到佢一碗都好大! 仲要粒粒蚝仔都胀卜卜,好新鲜 🤤🤤🤤 仲有脆脆嘅方鱼,肉碎,芹菜等等 👍🏻👍🏻系一个满分嘅蚝仔粥 💯💯最后我哋要咗个 福果甜芋泥 ($48)芋泥软绵绵,而甜度适中,配合白果嘅咬口 🤩美美的画上一个完美句号
佢最好嘅系,套餐一个人都可以叫!

脆皮九肚鱼,薄薄嘅皮,大大旧既九肚鱼 😆 好少可见有咁大旧

鱼露浸花甲都好好食,鲜味十足,可惜一人份只有四粒 😆唔够候

另外仲叫咗个食潮州菜必食嘅 肉碎蚝仔粥 ($88/一碗)

最后我哋要咗个 福果甜芋泥 ($48)