2022-10-18
Dilliwale (铜锣湾)-行开铜锣湾,咁京都一向多嘢食就去睇下,见到呢间印度菜咁有特色,就当然要去试吓啦!入到餐厅已经觉得呢个好有气氛,无论环境装修,定系喺餐厅播住嘅歌,都有一种令人置身印度嘅感觉。今次过嚟就食Dinner, 但见到原来佢嘅lunch竟然系有lunch buffet, 而且亦唔贵,系印度菜式嘅buffet形式,等我下次lunch嘅时候再过嚟试吓先!-🔍 香烤免治牛肉卷 $168系有印度特色嘅羊肉卷,上菜嘅时候已经闻到阵阵香气,佢系铁板嘅形式上,配搭青色嘅辣酱,免治羊肉卷烤得好香,食落亦唔会有酥味,羊肉卷本来会带有小辣,虽然配搭埋青酱会再辣啲,但口感层次会更加丰富,所以都建议点酱食😋🔍 椰汁咖喱鸡 $138系好香嘅咖喱,虽然睇落细细兜,但其实份量好足,特别鸡嘅份量好足够,淡淡咬口唔再讲,咖喱亦都唔会太辣,辣到啱啱好,带出咖喱嘅香之余,又唔会俾辣味掩盖晒。🔍 芝士烤饼 $35超钟意食芝士烤饼,做得好出色,无论口感定系芝士味道都好正,烤饼配搭咖喱汁当然配搭一流,但即使唔加咖喱就咁食,芝士烤饼味道都好足够,系另一番滋味😋🔍 玫瑰丸子配果仁糖浆玫瑰院子食落去其实就好似有啲糯
🔍 香烤免治牛肉卷 $168
🔍 椰汁咖喱鸡 $138
🔍 芝士烤饼 $35
🔍 玫瑰丸子配果仁糖浆
玫瑰院子食落去其实就好似有啲糯米嘅质感,个馅有少少似椰蓉嘅口感,糖浆嘅配搭食落第一啖有少少姜味,之后就明显系炼奶嘅味道,仲有大量花生碎嘅配搭,系好有特色嘅印度甜品
🔍 Dilliwale Banta $58
系佢嘅特色印度嘢饮,除咗青柠味之外,亦都带有少少辣味仲有咸味嘅soda,特别都系食完咖喱或者羊肉卷呢啲比较重口味嘅食物,饮番啖精神晒!
📍Dilliwale (铜锣湾)
铜锣湾骆克道491-499号京都广场9楼