2018-05-01
终于可以一试呢一间上海生煎包王💾今次呢嚟到登龙街𠮶度呢食一间上海生煎包王我十分之期待😆因为每次经过门口嘅时候你都会见到好长嘅人龙☝🏻☝🏻上海野呢我唔系话特别钟意亦都冇话点样特别食过!但见到好评好潮都冇理由吾试下😃😃呢度既装修都好新净同埋好潮!岩哂我呢啲潮人黎影相🤗🤗坐低之后发玩枱上面痴住左食包四部曲!黎食上海生煎包一定要睇😂😂🤘🏻因为最吸引人既地方就系佢生煎包啲肉汁🤩❤😍完全系无法自拔!汤头浓得黎又甜配合埋啲肉成个包既感觉完全系一流😆😆肉吾算吾会有食到济既感觉🔥🔥送上枱既时候温度又岩岩好🤤又有烘底既感觉!吾怪得系呢一间铺既招牌菜🤭🤭食左一个鸡丝粉皮!佢呢度既鸡丝粉皮有别于一般传统既上海菜!佢系采用左平时打边炉用开既芝麻酱!吾会有好辣既感觉☄☄味道新颖得黎又好易入口💫另外我再叫左个口水鸡🤤🤤简直系世界级!佢既辣系甜辣!橙色既辣酱好吸精!味道又好😍😍翻食指数一定系十!另外再叫左蟹粉小笼包!味道浓郁🍎完全系另外一种体验🤩🤩蟹粉味重得黎又够香!正😄最后叫左个外婆红烧肉汤面!汤底清淡得黎!面既弹牙程度岩岩好😋😋配合埋甜丝丝既红烧肉!真系好易入口!半肥肉更加系令成件事升草左一个level😘