2021-11-30
其实我真系好中意食蛋糕架🙈成日将啲quota留哂比啲甜甜的🥰今次就试左深水埗人龙店—囍源古早蛋糕,标榜低糖少油,仲唔岩哂我🤩/味道组合超级多,真系花多眼乱😵💫仲可以盖上不同有意思的印章👍🏻最后我就拣左自己近排很喜欢的芋泥和老公最爱的朱古力咖啡:/💜芋泥双层巨无霸 $75近似原味的古早蛋糕,口感极之松软湿润,据店主介绍是因为用了「水浴法」,即蒸焗类似的方式即日现烤。蛋糕的四面都咁靓仔,完全冇㶶边/㶶底,值得一赞💯中间有两层夹层是芋泥馅,食落又真系唔会好甜(应该真系低糖🙊),又有阵阵蛋香,好岩我🤗/🤎Mocha流心咖啡朱古力 $80 + 朱古力脆脆 $10这里就连朱古力味也是采用无糖的朱古力粉制作,杀伤力大减!表面撒满了香甜的朱古力脆脆,中间的夹心层是流心朱古力酱及可可碎片,软绵绵的蛋糕富朱古力味同时又有浓郁的蛋香和咖啡香😋老公都大赞拣得好,一路食一路系咁话有下次!我自己都好想试埋抹茶、焙茶同班兰呀🤤/一百蚊都唔洗大大旧,放入雪柜可以保鲜三日,真系好岩买黎做早餐,或者朋友生日开心share又得🥳最紧要提早两日预订就一定有自己心水的口味!而且店主都好有心,每日不单止有唔同款色做特价,长者、
💜芋泥双层巨无霸 $75
🤎Mocha流心咖啡朱古力 $80 + 朱古力脆脆 $10
而且店主都好有心,每日不单止有唔同款色做特价,长者、学生、消防及医护都有优惠,良心小店💛值得支持🙌🏻