2021-04-26
观塘未曾光顾既既台湾餐厅只剩一家,今日去埋日月堂就代表我完成观塘台式餐厅既「图鉴」,日月堂位于工厂大厦入面,只要见到「纵未知明日福祸,仍约定你下月平安相聚」就证明你无去错地方!我望住墙上既台湾风景明信片,心中渴望旅行嘅欲望再次燃起🔥日月堂食物既选择几多,台式卤水同吐司系一般台式餐厅所没有。- 卤鸡腿便当🍗鸡腿、蔬菜同卤水蛋铺满整个碗,完全见唔到底下既白饭,其中鸡腿占左碗既一半,鸡肉软嫩有弹性,而且好入味。另外卤肉好甜美,不过份量太少,得返白饭嘅时候有啲干🤣- 红烧猪脚拌面猪脚一共有四大件,肉质充满嚼劲,咸甜适中。Q弹既拌面加上大量炸蒜,香甜惹味。- 梅子地瓜条每一条地瓜条都非常粗身,金黄色既外层非常吸引,口感香脆绵密,梅子粉令味道变得酸酸甜甜。- 凤梨绿茶、台式柠檬红茶味道系真正既鳯梨甜味,并非一味死甜。至于柠檬红茶甘香轻盈,层次分明,而且好大杯。日月堂既食物同饮品都非常正宗,食完之后暂时舒缓我想去旅行既冲动,不过我都希望尽快可以去旅行🧳
我望住墙上既台湾风景明信片,心中渴望旅行嘅欲望再次燃起🔥
日月堂食物既选择几多,台式卤水同吐司系一般台式餐厅所没有。
- 卤鸡腿便当🍗
- 红烧猪脚拌面
- 梅子地瓜条
- 凤梨绿茶、台式柠檬红茶