2022-01-05 532 浏览
追开Kpop,系bubble到见到钟意既idol分享今日食左海鲜煎饼,搞到口痕都好想食,一于就约三五知己去食韩国嘢喇😜我地一行四个人,叫左个原味紫菜包饭、海鲜煎饼、芝士炸鸡同烤牛肉拌饭。本身以为唔够食,谂住食完一round再叫多小小,后尾冇叫到都食得好饱🤪🤪一定会再帮衬!一开始就比多几款小菜我地,泡菜就梗系唔会少,仲有豆芽,豆角,萝卜等腌菜,不过我地除左泡菜全部都唔钟意😂😂又唔系话小菜难食,系我地本身就对腌菜麻麻。首先讲左个海鲜煎饼先,真系好大一张饼🫓!切开左8块😋四个人一人两块啱啱好够分,饼边煎得好香脆,超级超级超级超级香,咬一啖饼面又好香软,饼上面既葱都煎晒啲葱香味出黎,有一两个红椒都令到成张饼多小小颜色搭配,见到都胃口大开😆😆个饼本身都够晒味,所以中间既酱汁都冇点点过,点左小小试左下觉得好咸,就咁食原味既更好味,下次一定会再嗌黎食!原味紫菜包饭都好正!平时系出面小店买既紫菜包饭都唔平,但成一半都系饭,今次食呢个紫菜包饭饭得薄薄一层,唔会话食唔到饭既口感但都唔会太多饭令到抢晒𩠌料既风头😋都会再encore😆😆芝士炸鸡🍗好多芝士,上台之后热辣辣,夹一旧就拉起丝,芝士味好浓好香,口水都

芝士炸鸡🍗好多芝士,上台之后热辣辣,夹一旧就拉起丝,芝士味好浓好香,口水都留成台喇喂😆😆😆炸鸡虽然被芝士包住但都好脆,一啖咬落去芝士味鸡味油香味全部都有😋😋

烤牛肉拌饭就普普通通,唔系特别惊艳,但都好好食。

总体黎讲系非常满意既一餐😋😋正宗韩式味道,一定会再黎!
芝士炸鸡
原来紫菜包饭