2025-01-05 195 浏览
今日同朋友食野,特登揾间韩国餐厅 因为岩岩起韩国返黎, 好想再食烧肉! 呢间啲服务同烧肉都唔错👍👍五花腩肉五花腩肉好大嚿,层次分明,店员好主动咁样帮我哋笑,仲会介绍啲套餐嘅特色,呢个五花腩肉嘅特色就系大大份,而且正常唔需要落太多嘅油,咁样食落去就唔会太油腻。烧咗大约10分钟左右就食得肉质鲜嫩,容易入口,唔会话好韧👏👏牛肩胛肉牛肩胛更加大份,差唔多先完嘅时候店员会帮我哋剪开啲肉,所以服务都几细心睇,而牛肉唔需要煎太耐, 5分钟内就食得,好香牛肉味,整埋酱汁就满足了茄子茄子好大份,茄子比较索油,所以要煎耐少少等佢完全吸收晒油粉先可以食得,因为太油嘅关系所以要配埋泡菜汤泡菜汤呢个餐系跟埋一个泡菜汤,入面有泡菜、豆腐、菇等同嘅蔬菜,唔算太辣,但系捞埋啲饭同埋肉一齐食热热地咁样都几好饮品🥤韩国红茶 ,味道有少少似红茶粉嘅味道,酸酸甜甜,几有特色

五花腩肉

牛肩胛肉

茄子

泡菜汤

饮品🥤
韩国红茶 ,味道有少少似红茶粉嘅味道,酸酸甜甜,几有特色