2024-10-01 1708 浏览
秋风起 就好想食韩式炖汤 今日黎到铜锣湾百乐中心食韩式炖鸡🐔 我地三个人叫左个大size韩式炖鸡 有得拣清汤定辣汤 我地拣左辣汤 黎到系成锅上 黎到要继续煲住食 首先可以将少量蒜蓉加入到豉油 之后静待几分钟等蒜蓉同薯仔更加入味先 一煲起就可以先饮左啖汤先 因为加左蒜蓉所以啖汤非常入味 汤入面仲有大量大葱同洋葱🧅 好清甜 仲有年糕作为伴汤 仲另外加左份刀削面 食到一半先再加汤煮 好挂面 吸哂啲汤嘅精华!我地另外仲叫左鸡脚 低估左个辣度 要即刻叫野食 不过系非常惹味 什锦煎饼 包哂海鲜煎饼 薯仔煎饼 同泡菜煎饼 煎饼好出色 唔会好厚粉 size岩岩好 煎到表面金黄色 入面又好软糯 好食!