2023-02-24 352 浏览
每次行过韩国街附近都会被转角位呢间韩式料理吸引 但一直都未去试 呢次终于约咗朋友一齐去食🤭唔系行到埋嚟都唔知 原来南大门呢到有两个相连嘅舖位 我哋企系门口望左望右 见两间招牌一样 唔知到底有咩分别🤔然后有个职员就介绍返 一间系barbecue 另一间就冇得烧🤣最后我哋见都好耐冇食韩烧 就拣咗韩烧呢边😚大部分店员都系讲英文 当晚好似只得一位讲广东话嘅女仔 店员之间都系以韩文/英文沟通 同场都好多外国人去食 好有去咗韩国feel🇰🇷🥩牛肉拼盘 💰530<牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉、大酱汤/泡菜汤>烧肉可以逐样单点 亦有几款已配搭好嘅 牛/猪/牛&猪 拼盘 懒得谂嘅关系就叫咗呢个牛拼盘 共有四款肉 全部都大大件 尤其块肉眼扒 而且都好有牛味😋随餐亦附上 泡菜 腌萝卜 翠玉瓜等酸辣小菜 食肉嘅时间冇咁dry 又可以夹生菜包食🥬大酱汤辣辣哋 入面有菜有蚬 趁热饮几好饮🤤🐽泡菜五花肉 💰150本身觉得牛肉拼盘得四种肉好似好少咁 所以另外单叫咗一份180g嘅猪五花 食物上枱之后发现原来都几多😂猪五花虽然得三件 但肉较厚身 爽口唔肥腻🍜水冷面 💰90除咗烧肉仲有海鲜炸鸡等食

🥩牛肉拼盘 💰530
<牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉、大酱汤/泡菜汤>
牛肉拼盘
大酱汤

🐽泡菜五花肉 💰150
泡菜五花肉

🍜水冷面 💰90
除咗烧肉仲有海鲜炸鸡等食物 不过食咁多好似太heavy 所以叫咗个水冷面 谂住清清哋又冻冻哋 食完烧肉可以中和吓😂水冷面入面有雪梨同烚蛋 甜甜哋简单又几好味 不过啲面会缠作一团 店员都会提供剪刀比我哋剪✂️
水冷面

🧃韩式雪梨汁 💰20
🧃韩式提子汁 💰20
两款果汁入面都有果肉 增加口感 就算唔叫饮品 其实都有热茶可以饮 但食烧肉好想饮冻嘢🧊

🔔另设加一

牛肉拼盘