2024-01-10 592 浏览
难得放假,陪太子去长沙湾运动场伸展一下,久不久都会嚟打吓篮球。做完运动梗系肚饿啦!朋友仔提议去 鱼你相聚,主打平民价钱的正宗四川风味菜式!餐厅装修简洁明亮,而且座位宽敞,啱晒倾偈,都坐得舒服。主打特色川菜,无论食物卖相同质素都几高,我最钟意食酸菜鱼同埋水煮牛肉,真系唔错。2-4人鲷鱼片酸菜鱼 $268 好似张枱咁大嘅一盘酸菜鱼,真系十分超值!卖相好靓有特色,微辣老坛酸菜汤都好好饮,鲷鱼片肉质比较爽脆,鱼肉嫩滑。而且表面铺满左老坛酸菜,还有各式各样的配料,大豆芽、豆腐皮、豆腐、娃娃菜、金针菇、海带、薯仔,非常丰富,我钟意呢个配搭,几惹味。而且还有主食,米线和薯粉,男士们都说食得很满足。凉拌海蜇海蜇几干身,口感唔错,食完一大盘酸菜鱼,我同朋友觉得口味正宗,所以忍唔住再添加小食,咬感十足同都算清新。酸辣莴笋土豆丝土豆丝配埋莴笋一齐食,酸辣味道保留得唔错,几清新,好开胃。里面好多土豆丝,清清地素食都几好食,仲可以中和油腻感。咸脆花生花生炸得酥脆,大大粒好饱满,咸香满满的。猪膶莲藕片今次同朋友点咗猪膶莲藕片,配搭几得意,本身好钟意食猪润,因为好有益。呢个辣辣猪膶加埋莲藕片,辣得好入味也浓味,里面
2-4人鲷鱼片酸菜鱼

而且还有主食,米线和薯粉,男士们都说食得很满足。
凉拌海蜇
酸辣莴笋土豆丝
咸脆花生
花生炸得酥脆,大大粒好饱满,咸香满满的。
猪膶莲藕片
今次同朋友点咗猪膶莲藕片,配搭几得意,本身好钟意食猪润,因为好有益。呢个辣辣猪膶加埋莲藕片,辣得好入味也浓味,里面仲有好多爽脆莲藕,好足料。

食完辣嘢,最后饮番杯冰冻饮品解辣,refreshing!
  • 酸菜鱼
  • 猪润莲藕