2024-05-20
今日嚟到北角揾食,见到网上推介呢一间韩式炸鸡店,一于嚟试吓,一入到去老板就好热情招呼我哋,环境都好阔落,听吓K-Pop 都几chill我哋嗌咗个四拼炸鸡(火辣、蜜糖牛油、咖哩、芝士雪花)韩式泡菜冷面、烤牛卷饭、同埋咖喱炒年糕仲有蓝色多瑙河梳打同埋水蜜桃梳打。我哋两个人都睇少咗食物嘅份量,点知碟碟都比我哋想像中大,勉强先食得晒。一坐低点完嘢食侍应好快就送上沙律,都几开胃。网上嘅推介都冇介绍错,炸鸡的确好出色,我自己就大力推介芝士雪花炸鸡,甜甜哋有芝士味得嚟又唔会好漏,亦都唔好睇小火辣炸鸡嘅辣度,唔食得辣嘅朋友可能要拣其他味,炸鸡都系热辣辣新鲜炸好,一啲都唔hea!冷面口感有啲似乌冬,配埋泡菜几新鲜几开胃,几特别值得一试。饭卷啲料都好足,非常饱肚。最唔可以睇小一定系咖喱炒年糕,本身以为细细碟当系前菜,点知佢超级大碟仲要配埋粉丝,而且咖喱味嘅年糕真系第一次试,钟意食咖喱嘅一定要试吓!蓝色多瑙河梳打绝对系打卡之选,非常吸睛!两杯饮落都好清新,酸酸甜甜,几开胃,配韩式炸鸡一流!下次想食韩式炸鸡,一定会再嚟呢间!