2023-02-24 360 浏览
难得唔洗排队既德美寿司,今日终于见有机会试下。我地一行三人叫左一个二人餐同额外叫左D寿司食。二人餐已经好丰富,有简单既前菜、沙律,三文鱼刺身、天妇罗、一个牛肉锅、鲭鱼同炒饭。加加埋埋既份量都几多,鲭鱼烧到皮脆脆地,吱上柠檬汁带左鱼个味,炒饭就粒粒分明,唔会太干。不过牛肉锅既牛就差少少啦,肉质较靭,浪费左个汤底了。其余既三文鱼同天妇罗就普通。寿司质素系高既,我地叫左灸烧带子、甜虾同煎鹅肝带子卷等。甜虾同灸烧带子够晒份量而且系甜。鹅肝带子卷就相对有D失望,唔太食到鹅肝味,感受唔到佢既特别。另外,值得一叫既系油甘鱼腩,系厚切之余,咬第一啖已经感受到鱼油既香,一人两旧不多也不少。最后,每人仲可以有一份小甜品,如果系大埔黎讲,有呢种寿司店选择,都几满足。