2021-06-04 296 浏览
连锁车仔面店鸿仔记原来共有六间店,主要集中喺新界区。呢度嘅四𩠌面 $39,可以拣一款贵𩠌三款平𩠌,贵𩠌我拣咗蚝皇花胶😍,花胶细细抽,一滑入口,半秒就已经 KO 咗,好满足🤗,三十几蚊个面就有花胶食,实在不能要求更多啦😂。其余三款𩠌我拣咗咖哩鱼蛋,炸鱼皮同萝卜,前两者正常水准,至于萝卜呢🤔,比起孖宝车仔面,呢度嘅萝卜显得失色少少,虽然够腍,但系甜味就弱咗啲啲。特别想讲下呢度嘅酱汁,除咗常见嘅辣汁,咖哩汁,沙爹汁,腩汁之外,仲有比较少见嘅瑞士汁,头三款酱汁仲有五个份量可以拣,我拣咗中量嘅沙嗲汁,上枱时有啲似一羹杰身嘅沙嗲酱,将一半捞落个清汤度,另一半点萝卜同炸鱼皮食,滋味无穷😋,再叫多杯咸柠七,就系一餐丰富嘅晚餐😌。