2022-06-05 60 浏览
黎开新蒲岗买嘢,见到呢间系一楼既餐厅又见到价钱唔系太贵,一于试吓。入面选择都唔少,四个人食唔洗500蚊,而且质素高,性格比高。入面有几款全日套餐,套餐包有一杯饮品,转特饮就加$8,今次我地叫左两个全日套餐(1)猪颈肉泰式木瓜沙律-木瓜沙律酸酸地好开胃,猪颈肉就脆身得来又唔会干身,唔错;(2)卤水猪手饭-虽然系一个全日套餐,但系猪手嘅份量好多,而且卤水好入味,猪手唔会食到觉得好肥腻!赞!泰式小食拼盘-当日冇虾饼就转左鱼饼,所以小食拼盘入面就包括左鱼饼、春卷同埋泰式凤爪;呢度比较特色嘅就系小食拼盘入边包埋泰式凤爪,凤爪都系好正宗嘅凉拌方法,真系食出泰国嘅味道。碎猪肉生菜包-呢个真系我最强烈推介嘅一款,说猪肉劲有镬气,而且带有少少辣味,另外份量好大,生菜都俾得较多。呢一个价钱食到呢个质素真系真系建议一试!马拉盏炒通菜-呢一个通菜就正正常常冇咩太出色嘅感觉,不过就系送饭一流。冬阴功汤-冬阴功都系十分之足料,而且味道都系比较正宗嘅。串烧-呢度都有几款串烧,串烧都唔错,唔会烧到好干身。送啤酒一流呀🤣椰青-呢个又系我非常推介嘅一个,因为个椰青好鲜甜而且好大个,咁热嘅天气配上椰青真系果然好解热。食得太

冬阴功汤-冬阴功都系十分之足料,而且味道都系比较正宗嘅。

椰青-呢个又系我非常推介嘅一个,因为个椰青好鲜甜而且好大个,咁热嘅天气配上椰青真系果然好解热。食得太过嘢点可以少咗椰青呢

整体来讲呢一个价钱食到咁多嘢又唔错嘅质素,而且服务态度都系好好,所以下次再嚟到呢度附近我都系会再食呢一间!

• 碎猪肉生菜包
  • 椰青