2015-11-25 1046 浏览
原本打算和朋友去韩国街食晚餐 她话朋友推介一间系诺士佛台既 坐得几舒服 又唔算贵。于是即刻转轪 冇订台 上到去即刻有位 餐厅都几大 冇咩特别装修 干净企理 楼底高 空间感好大 吱吱喳喳大声讲野都唔怕嘈到人。有选择困难症的我 为了唔想谂 叫左二人餐 $388。拣了海鲜煎饼 五花腩和牛腩肉。韩男侍应随即帮我们准备 攞了四种酱料 好多配菜过来。酱料睇得出好有用心。鲜芥末 超级正 夹少少和肉一齐食 清新解腻。咖哩盐 几香几惹味。另外系豆瓣酱和豉油酱汁。不得不提配菜 有南瓜 鸡脾菇 薯仔 洋葱 重点是佢用洋葱围住鸡蛋 再加芝士系面 最后烤成洋葱芝士蛋 既满足口感 又满足视觉。泡菜 正 爽脆 腌得好好。最后主菜上场 要提一提 全程是韩男主理 帮我们烧和切 我们只是需要坐定定等食。好爽。五花腩和牛腩肉都好香肉味 冇预先腌过 食得出系好新鲜。韩男帮我们煎到好香脆 黄金色 配搭上酱料和无限供应的爽脆生菜 真的一流。海鲜薄饼都处理得几好 不过烤肉已经抢晒风头。全晚唯一最难受的 系朋友拣既韩国酒 其实根本唔知系咩酒 一饮 净系觉得同饮咳药水冇分别 真是顶唔紧 哈哈。好彩冻水无限供应 我都是饮水清热算吧啦。今
泡菜 正 爽脆 腌得好好。
海鲜薄饼都处理得几好 不过烤肉已经抢晒风头。
今餐真是食得好开心 食物水准一流 服务贴心 顺带一提 厕所好干净 加晒分!