2022-11-23
当日下午3点去到,呢个一间有台湾装潢的餐厅,去到时已经没有位,要系出面等左一阵先入到去。2个人点了5样路边小吃,分别系甘梅脆薯,鱼酥皮蛋豆腐,五味小茄子,椒麻牛肚丝同路边摊小拼盘下午茶餐就点了家乡卤肉饭同麻酱干面,配黑糖波波鲜奶同朱古力咖啡波波先讲一讲路边小吃,甘梅脆薯外面系一个啱啱炸好咗嘅脆皮,一食落去就觉得系一个台湾特色嘅炸物。鱼酥皮蛋豆腐,佢有一整只切开左既皮蛋铺喺豆腐上面,豆腐好滑,不错。五味小茄子经过应该系煎炸过,再加上佢既五味酱真系一个几好嘅配搭,令人食唔停口。椒麻牛肚丝系我最钟意嘅路边小吃,佢唔系太辣粉同埋佢牛肚丝好有口感路边小拼盘其实系几款小吃拼埋一齐,分别有盐酥鸡香肠同埋炸丸,不错最后讲埋𠮶两个下午茶卤肉饭份量刚刚好,麻酱干面既麻酱好香口每一条面线到沾酱刚刚好嘅麻酱,好食饮品我地点了黑糖波波鲜奶少甜,觉得甜度刚刚好如果钟意咖啡嘅可以试下朱古力咖啡波波,感觉好新鲜呢间餐厅我觉得性价比很高,价钱亲民贵但系食物质素好好值得推介
饮品我地点了黑糖波波鲜奶少甜,觉得甜度刚刚好
如果钟意咖啡嘅可以试下朱古力咖啡波波,感觉好新鲜