2018-02-28
15个人gathering 可以直接book VIP房都得次次gathering 都食西餐,所以今次想试新野,所以就拣佐呢间全港首间蒸气火锅。食物:平时都系系大陆食蒸气火锅,第一次系香港食,初初对佢期望唔高,始终多人食一直惊食唔够喉。我地今次系叫set,个人觉得价钱可以接受既!一开始食贝壳类海鲜好鲜甜,不过个时觉得一定唔够饱,一人食每种贝壳类都系得几粒。之后上虾上蟹上鲍鱼个时先知咩叫愈黎愈大兜,同埋啲海鲜都真系好生猛。不过个鸡面冇想像中咁吸引,啲鸡几甜,但一定要加佢地既辣油先好食!服务:虽然要一种一种食物落锅蒸,每次都要等我地食完先再放,但个waiter完全冇嫌麻烦,又帮我地分好一人一份野食,夹到落我地每个碟到。食物蒸要计时,waiter会走开做自己野,时间一到就即刻番黎,我地完全唔洗担心蒸唔好或者蒸过熟。而且要影相就影完先煮,唔会催我地。态度good!!环境:装修干净,VIP room有两个厕所好方便,好干净。另外入面有得送酒。