2024-05-19
母親節梗系要帶母親開心嚇啦!呢間位於新裝修希慎廣場地庫位置嘅QUE真系啱曬同媽咪嚟sweetsweet 🤩🥰🥰一入到嚟就見到貓店長迎接我哋 成間店都布滿了貓的影蹤呢!坐落卡位感覺呢度好寬敞 揭開Menu有唔同嘅主食同甜品令我最想食嘅就系開心果系列!開心程度系100分裡面有120分!每一啖都系開心果勁濃郁 果然系真材實料😍😍飲品方面有ピスタチオの抹茶豆腐シャーベット開心果抹茶豆腐沙冰Pistachio Mätcha Tofu Smoothie$82ピスタチオの有機豆乳開心果有機豆乳拿鐵Pistachio Organic Soy Milk Latte$58一冷一熱任君選擇 兩款都唔會太甜飲落去抹茶同開心果嘅比例啱啱好 感覺好高質☺️另外兩款甜品都系令人喜出望外 ピスタチオとグラノーラのバニラパフェ開心果聖代(配手工麻糬、雲呢拿雪糕)Coupe Pistachio-vanilla$98同ピスタチオのミルフィーユ開心果拿破侖Pistachio Mille Feuille$118 透白的麻糬皮混上幾球嘅雲呢拿雪糕 再加埋士多啤梨埋穀物感覺就像乳酪一樣😍口感豐富而且健康 另外開心果拿破侖賣相不錯
呢間位於新裝修希慎廣場地庫位置嘅QUE
真系啱曬同媽咪嚟sweetsweet 🤩🥰🥰
一入到嚟就見到貓店長迎接我哋
成間店都布滿了貓的影蹤呢!
坐落卡位感覺呢度好寬敞
揭開Menu有唔同嘅主食同甜品
令我最想食嘅就系開心果系列!
開心程度系100分裡面有120分!
每一啖都系開心果勁濃郁
開心果有機豆乳拿鐵
另外兩款甜品都系令人喜出望外
ピスタチオとグラノーラのバニラパフェ
開心果聖代
(配手工麻糬、雲呢拿雪糕)
Coupe Pistachio-vanilla
賣相不錯 半咸的拿破侖脆皮 配上開心果醬
和淡忌廉 分作三層 軟滑香濃
除了開心果系列 還有富山灣特選系列
從來沒有吃過壽司塔可的我感覺非常新鮮
幾款塔可分別有 富山白蝦三文魚子、
日本松葉蟹海膽醬及富山螢光魷魚味噌醬
用料新鮮 加上像天婦羅般炸脆了的紫菜