2023-03-25
🔸Pica Pica🔸上环🔸西班牙菜🔸继续生日庆祝!今次同朋友食西班牙菜~ 我地每一道菜都驾呼好好食,质疑佢每一道小菜Tapas都好好食~绝对可以encore!🐙 八爪鱼配薯仔超好食!八爪鱼肉质超弹牙,但唔干唔烟韧~调味方面有橄榄油,红椒粉,超有西班牙口味~薯仔粒粒都有充足调味,好好食!🦪 生蚝爽口清新~ 配少少柠檬酸香,好味!😂 我见到朋友超满足样子~开心~🐷 西班牙烤去骨乳猪第一次见去骨乳猪,食得好开心😂 个皮烤得好香但唔系中式果只脆,个肉质超冧,配上蕃薯蓉超级好食!佢虽然系主食setting 但比较细份,但真系超级好食!🦴 牛骨髓和牛他他配脆多士我见到隔离枱两枱都有叫所以加单😂 果然无睇错!好好食!佢系由和牛他他配少少香草拌匀而成,佢部分和牛亦都系有煮熟,个牛油香就好正🫶🏻 脆多士有少少hea,无加牛油,不过个牛肉好食就搭救!🥘 墨鱼汁西班牙饭同样系超好食!墨鱼汁饭上有墨鱼、烧肉、同沙律酱~佢系铁镬上薄薄一层饭,唔会太多,但捞匀后有沙律酱就好似黏合制咁样将墨鱼香、肉香、饭脆加埋一齐,超好食!我地都有叫sangria🫶🏻 同埋流心burnt cheesecake,餐厅都有同我地唱生
🐙 八爪鱼配薯仔
🦪 生蚝
🐷 西班牙烤去骨乳猪
🦴 牛骨髓和牛他他配脆多士
🥘 墨鱼汁西班牙饭
我地都有叫sangria🫶🏻 同埋流心burnt cheesecake,餐厅都有同我地唱生日歌同影即影即有🫶🏻 开心
Pica Pica
网址: https://s.openrice.com/QrbS0rJO900~uZ5MGAA
地址: 上环德辅道中317-321号启德商业大厦地下G-H号舖
电话: 28119880
=====================
#hkig #hkfoodie #hkgirl #香港美食 #上环美食 #西班牙菜 #乳猪 #八爪鱼 #paella #paella🥘 #paellalovers #庆生餐厅