2025-02-22
📍 究极堂 (永光中心) (铜锣湾)铜锣湾登龙街28号永光中心11楼Overall: 😋😋😋😋.8/5在这次的用餐中,我品尝了多道精致的海鲜料理,每一道都展现了餐厅的用心与创意✨究极炎之丼💰138呢个丼饭真系「究极」!用嘅系新鲜海鲜炙烧,加埋特制酱汁,味道浓郁又唔腻。每一口都可以感受到海鲜嘅鲜味,配搭得相当完美,实在令人一试成主顾✨鳗鱼芝士玉子烧💰78鳗鱼芝士玉子烧简直系一个味觉嘅享受!玉子烧松软滑嫩,鳗鱼嘅香气加上芝士嘅浓郁,味道层次分明,咬落去仲有一种醇厚感,实在好味✨明太子芝士焗豆腐💰58明太子芝士焗豆腐系另一道必试嘅佳品。豆腐嘅滑嫩同明太子嘅咸香搭配得恰到好处,焗到金黄酥脆,口感非常好,令人一口接一口✨烧油甘鱼鲛💰98最后嘅烧油甘鱼鲛真系唔可以错过!鱼肉鲜嫩,经过烧烤嘅处理,外皮香脆,内里却保持住湿润,搭配少少柠檬汁,滋味更加提升,实在系完美嘅一道菜。回头: yes,今次嘅餐点每一道都令人惊喜,如果你钟意海鲜同创作料理,呢间居酒屋绝对系一个好选择!
铜锣湾登龙街28号永光中心11楼
Overall: 😋😋😋😋.8/5