2015-10-06 495 浏览
每月例必一小聚的8婆谷,因为其他两位今次都唔得闲,所以只系得我同KaKa BB去食,今晚我就决定食KaKa最爱嘅韩式料理,不过我今次就佢,唔出旺角,去荃湾,因为佢喺荃湾返工,今次得我地两个,我入去都无乜所谓喇~~呢间荃湾分店,唔系开咗好耐,装修上我觉得同旺角店有啲分别,感觉Warm好多,而旺角店就型格好多,而且好特别,呢度系有Bar枱,不过……我地就唔系好钟意坐Bar枱~~我坐嘅位置重有一个留言墙,好特别Pear Cider Rita - 一开头饮都有少少甜,但系饮落都好OK,有淡淡梨香,再加上梳打(似7UP),而且用最近大热倒插方式出场,即俾10分~Pear Dry B Rita - 而KaKa就系都要跟我点梨味,不过佢就饮啤酒,唔要Cider,早知约佢星期五喇,咁我地大家都可以饮酒(因为我星期日至四系唔会饮酒,怕第二日起唔到身返工嘛)安东炒鸡肾 - 个鸡肾好到味,唔会太咸,千祈唔好俾佢啲颜色吓到,以为好咸,不过啲鸡肾有少少硬,但系唔影响整体口感烧肉生菜包 - 呢个真系一如同旺角店一样,好味,虽然小翼系一个唔钟意食泡菜嘅人,但系唔酸嘅其实我食架,呢个我最欣赏佢就系因为佢啲泡菜系唔酸嘅
我坐嘅位置重有一个留言墙,好特别
Pear Cider Rita
Pear Dry B Rita
安东炒鸡肾
烧肉生菜包
烧肉生菜包 - 呢个真系一如同旺角店一样,好味,虽然小翼系一个唔钟意食泡菜嘅人,但系唔酸嘅其实我食架,呢个我最欣赏佢就系因为佢啲泡菜系唔酸嘅,重好辣,啱晒我
KaKa话太辣,但系我就觉得啱啱好,块烧肉一啲都唔韧,爽爽地
辛安东元祖奶奶鸡(半只)
辛安东元祖奶奶鸡(半只) - 今晚主角……其实我地就叫咗小辣,因为之前我喺旺角店食过中辣,我父母都话太辣,所以今次都系叫返小辣
最好味系入面啲薯粉,吸晒啲辣汁味道,其实大家可能一入店会见到有个筒,入面有筷子、较剪、湿纸巾,其实筒系用嚟放鸡骨,另外把较剪系可以用嚟剪呢碟鸡入面啲薯粉,等客人食𠮶时,唔会因为薯粉太长,太有弹性而整污糟(呢个系我谂嘅者,实际系唔系唔知呢)
另外其他配菜都好入味,配菜有青瓜、红萝卜、薯仔、冬菇
其实可能会有人觉得好咸,但系我同KaKa就觉得啱啱好~
2015-10-05
烧肉生菜包
辛安东元祖奶奶鸡(半只)