2020-01-20
今次系第三次去食dinner buffet,因为庆祝生日,所以好想食!上一次食已经系2016年,隔咗几年再去,质素依然令人满意。我哋坐喺近窗位置,唔近食物枱,但我觉得都ok,个景开扬啲。6:30pm去到都唔多人,但坐坐吓就已经满坐,所以就算平日去都系订位先隐阵。我哋第一样去攞嘅就系烧鹅同海南鸡,因为男朋友记得佢嘅烧鹅髀系有限供应,所以一定要去攞左先。我就拎咗海南鸡饭加3件烧鹅髀,厨师将烧鹅放落个炉道热一热先再俾我。烧鹅有啲肥,都几香,但皮唔脆。海南鸡系滑嘅,如果油饭再香d就更好食。之后就开始食冻海鲜,龙虾正常,青口好大只,几嫩滑。刺身我话每款都要,厨师俾咗每款三片,好多!全部都几好食😋。当晚嘅炖汤系党参炖乌鸡,好甘甜,好饮。最好食系鹅肝多士,每块鹅肝有成8cm左右咁厚,口感嫩滑,夹埋件甜梨食,超正,食咗两件。😋😋烧牛肉就个边干咗,中间位都嫩嘅。甜品我饮咗碗雪耳雪梨糖水同埋食咗件榛子拿破仑,两样都唔错。最后侍应捧上生日蛋糕,细细件外型唔算好出色但胜在朱古力mousse好香滑。熟食隔离仲有柠檬茶可以任饮,茶味够浓。全晚食物总括嚟讲都好食,系我个人最钟意嘅自助餐餐厅。
当晚嘅炖汤系党参炖乌鸡,好甘甜,好饮。
烧牛肉就个边干咗,中间位都嫩嘅。
甜品我饮咗碗雪耳雪梨糖水同埋食咗件榛子拿破仑,两样都唔错。
熟食隔离仲有柠檬茶可以任饮,茶味够浓。
全晚食物总括嚟讲都好食,系我个人最钟意嘅自助餐餐厅。