2025-01-23
Rosie终于由葵芳开到嚟鲗鱼涌啦 🎉!我一直都好想试下呢间网红餐厅,但系葵芳对我嚟讲真系有啲远 🚶♀️。好彩最近佢喺鲗鱼涌开咗分店,放工之后我终于有机会嚟试吓 🍝。呢度嘅意粉好出名,每一道菜都带嚟惊喜,真系名不虚传 ✨。我同朋友食到哇哇声,对于pasta 迷嚟讲,呢度真系必嚟嘅地方 😍。可以用亲民价钱食到高档意大利 pasta,同连锁店𠮶啲意粉完全唔同,真系超值 💰。—————————————————🦞 龙虾浓汤蟹肉带子面 $218 ✨ 龙虾汤底好浓郁,每一啖都可以食到龙虾嘅鲜味。蟹肉同带子都好新鲜,好食到停唔到口!🍗 蒜香鸡翼 (2件) +$20 ✨ 蒜香鸡翼外皮脆脆地,入面嘅肉仲好Juicy,蒜香味十足,真系一流!🍝 香草牛油封门牛肉汁意粉 $196 ✨ 侍应会喺我哋面前用火枪烧溶香草牛油,呢个过程唔单止增加咗仪式感,仲令到牛油嘅香味更加出。意粉仲加咗Parmesan cheese,封门牛肉又腍又入味,真系好正!🍨 朱古力心太软配开心果意式手工雪糕 $88 ✨ 心太软嘅朱古力流心好浓郁,配埋开心果味嘅雪糕,一热一冻,口感超正!🥛 紫薯鲜奶 $48 ✨ 呢杯紫薯鲜奶甜度啱
—————————————————
🦞 龙虾浓汤蟹肉带子面 $218
🍗 蒜香鸡翼 (2件) +$20
🍝 香草牛油封门牛肉汁意粉 $196
🍨 朱古力心太软配开心果意式手工雪糕 $88
🥛 紫薯鲜奶 $48
✨ 呢杯紫薯鲜奶甜度啱啱好,紫薯味好出,饮落去好香滑,啱晒甜品控!
💰 总计: $605, 2位用餐(已包含10%服务费)