2022-10-13 1257 浏览
🇭🇰Pier 1929·Pier 1929 Afternoon Tea $598 for Two呢间佢岩岩开既时候已经见过好多人食 不过因为我唔食榴梿嘅 所以一路都冇食过 今次朋友仔生日就book左黎呢度食tea😌😌佢呢度环境超级舒服 望住个日落超级懒洋洋 而且佢既野食都比我想像中好味😈而且佢底𠮶层嘅咸点同部份甜点系可以无限refill嘅 不过其实就咁食一份都饱左 所以我哋最后都无要到🤣🤣·Savouries l Scones佢呢度嘅tea set系有两层咸点嘅 我自己就比较钟意中间𠮶层用海鲜做主题嘅咸点 可惜呢层无得refill🫢😂😂佢个龙虾沙律多士调味好好 而且个蟹钳都几大旧🦞烟三文鱼都好够肥美 之后个蟹肉三文治都好多蟹肉 食落好鲜🦀️之后佢底个层既咸点就正正常常啦 佢个辣肉肠多士同scones都系正常发挥 反而个酥皮肉批食落仲系好酥 而且个肉馅调味都唔错🐷不过佢个紫薯挞我自己就一般般 因为佢个紫薯唔算话好甜 所以食落无咩味😂😂·Dessert之后佢嘅甜品都比我想像中有惊喜 佢个云呢拿泡芙仲系好酥脆 而且中间既云呢拿唔会太甜 我自己几钟意😋之后个抹茶流心挞真系好流心 而且抹茶味都好浓
🇭🇰Pier 1929
Pier 1929 Afternoon Tea

Savouries l Scones
Dessert
dessert

之后佢嘅甜品都比我想像中有惊喜 佢个云呢拿泡芙仲系好酥脆 而且中间既云呢拿唔会太甜 我自己几钟意😋之后个抹茶流心挞真系好流心 而且抹茶味都好浓🍵个芒果布甸同柠檬批就正正常常啦 不过佢个柠檬同芒果都比较酸🍋🥭🫢🫢反而最后个朱古力包呢就真系有少少失望喇 因为佢呢个食落好粉🙊
#rbyeat
#rbyteaset