2012-09-07 18 浏览
本人最爱食小笼包,见openrice d食评好似几ok,所以去左试下,一个人去食,叫左4样野,d份量都系细细碟,好啱我d一个人又想贪试多款既人小笼包 $ 12 / 2 件 : 果然不差,不过都系我认为唯一最好食既野...皮簿多汁,汁唔油,味道适中牛肉生煎包 $14 / 件 :好难得煎到皮脆而不硬....不过冇咩肉汁,而且佢有好大阵八角味,由于本人不喜欢八角味,所以只食左一半鸡丝粉皮 $ 25 : 麻酱味冇咩味...差口水鸡 $ 38 / 例牌 : 由于口水鸡系香港都有好几种煮法,所以这是冇麻酱,都几辣,不过不麻,而且酱好结,但本人都系喜欢麻辣,有d红油同麻酱果种口水鸡另外晚市计人头收$5茶钱,始终觉得不像食评睇咁好,或者系口味问题,相比下我觉得食上海婆婆好过环境方面,都系地方浅窄,不过都不至于太迫,只有几张枱至于服务方面,老板娘就好nice,但员工就一般la.....我坐左大约8分钟,叫佢加d茶叶 ( 顺提:我叫左香片,系完全冇味,我谂正常8分钟都出左d味挂!!) ,结果佢话d茶未出味,拒绝加比我....我饮开浓茶,食完哂野之后,壶茶饮左一杯就放弃左,都费事叫佢加

鸡丝粉皮 $ 25 : 麻酱味冇咩味...差
另外晚市计人头收$5茶钱,始终觉得不像食评睇咁好
,或者系口味问题,相比下我觉得食上海婆婆好过
环境方面,都系地方浅窄,不过都不至于太迫,只有几张枱
2012-09-07
  • 小笼包