2014-07-25
8点几黎到尖咀又唔知食乜好。。念住食争鲜但系好似执左。跟住系街路上见到筑地个招牌,于是友人话想试筑地就陪下佢试~上到2F 唔使等就直接入座 非常好。最憎食野要等!入到去觉得环境唔错,好似系日本街头食拉面咁,待应仲会主动比杯茶我地。友人叫左赤神+提子芦荟疏打/我就叫左黑鬼+翠梅疏打。提子SODA一般,不过食完热辣辣拉面饮SODA好爽!翠梅SODA就似酸梅汤味。赤神友人话好失望,唔抵$7X呢个价,系D荀够味D好食之外,其它都唔系特别好食,D面条唔弹牙,又硬硬地。我试左佢啖汤,得D辣粉味,仲要唔系好辣(我唔食得辣),同埋叉烧一拎起就碎了,系汤底仲捞起D未溶既粉,佢话我个黑鬼好食D。而黑神我觉得汤底唔错,几浓几香,同埋粒蛋好味,我几钟意食,有淡淡既老水味但如果多D料就好了,木耳,荀,豆芽,应该都可以多D,我最后将D面都食清光,岩岩好饱仲可以饮埋汤。整体而言唔会特登再黎食多次,试过就够了
跟住系街路上见到筑地个招牌,于是友人话想试筑地就陪下佢试~
上到2F 唔使等就直接入座 非常好。最憎食野要等!
友人叫左赤神+提子芦荟疏打/我就叫左黑鬼+翠梅疏打。 提子SODA一般,不过食完热辣辣拉面饮SODA好爽!翠梅SODA就似酸梅汤味。 赤神友人话好失望,唔抵$7X呢个价,系D荀够味D好食之外,其它都唔系特别好食,D面条唔弹牙,又硬硬地。我试左佢啖汤,得D辣粉味,仲要唔系好辣(我唔食得辣),同埋叉烧一拎起就碎了,系汤底仲捞起D未溶既粉,佢话我个黑鬼好食D。 而黑神我觉得汤底唔错,几浓几香,同埋粒蛋好味,我几钟意食,有淡淡既老水味但如果多D料就好了,木耳,荀,豆芽,应该都可以多D,我最后将D面都食清光,岩岩好饱仲可以饮埋汤。 整体而言唔会特登再黎食多次,试过就够了