餐厅: 意樂餐廳 (囍逸)
资讯:

2020-03-05 1349 浏览
哩间餐厅相信联和墟无人不识, 听朋友讲过好多次佢地点好点正, 今次帮个客睇家居风水同来年运程, 就帮衬哩间餐厅, 系入面吹水详谈!吸引力法则, 成间餐厅得番个 corner 位, 都被我地遇到, 啱哂我地柄埋一角密密倾添啦!由于我忙著打点一切, 叫秘书顺便帮我点埋餐, 秘书就帮我叫咗客蛋黄烟肉卡邦尼长通粉, 白汤同冻0茶少冰.个人喜好长通粉, 蝴蝶粉同天使面都系我杯茶, 传统果D一条条意粉最唔欣赏, 所以眼前嘅长通粉, 未食先加分.蛋黄汁系第一次食, 虽然闻上去蛋黄香唔强, 但入口就非常惹味.长通粉亦煮得比较弹牙, 唔会煮到过火烂哂, 再配上蛋黄汁, 超正! 推介!白汤系栗米忌廉汤, 话就话白汤, 但颜色偏黄, 配料足够, 可惜质感比较"水", 浓郁D更理想.秘书点咗个重量级公司三文治,望上去已知足料,好鬼想叫秘书妹妹俾件我试吓,不过,哩D行为系个客面前我又做唔出.....上网睇一睇, 意乐原来有好多分店, 可惜无一间就自己, 粉岭对于自己嚟讲系最就脚.最后讲讲价单, 三个T餐都系百四蚊, 一定平过意粉屋!睇嚟.... 我心目中最爱意粉屋, 地位受动遥了 (^_^).

最后讲讲价单, 三个T餐都系百四蚊, 一定平过意粉屋!

• 蛋黄烟肉卡邦尼长通粉