2024-09-01 3916 浏览
꧁ 𝗙𝗶𝗮𝘁𝗮 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 ꧂ 📍 Hong Kong | Central地址:中环苏豪士丹顿街2号地舖好味指数:🌕🌕🌕🌖🌑………………………………………………………………………………超耐冇出城食野🤣今次book左Fiata Pizza🥳餐厅系主打拿破仑pizza,曾荣获「全球最佳意式薄饼」!仲系香港no. 1 pizza tim!不过餐厅环境比较嘈,有d逼狭,坐得唔系几舒服,而且仲有限时tim😢想倾耐少少计都唔得< BURRATA DI ANDRIA IGP AFFUMICATA > $180 - (🤤:4.5/5)呢个前菜好正!系一个用苹果木烟薰既burrata,下面有焦糖红洋葱。waitress上碟时打开个盖好大阵苹果木既香味😍Burrata食落就冇苹果木既香味,而系香滑既芝士味😋捞埋甜甜既洋葱食落好正!< PROVOLA E PEPE > $195 - (🤤:3.75/5)我地今次拣左呢款classic既pizza,pizza得Provola Affumicata芝士、蕃茄仔、少量既basil同好多黑椒。Pizza一定要趁热食、因为个饼皮有少少
꧁ 𝗙𝗶𝗮𝘁𝗮 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 ꧂

📍 Hong Kong | Central
地址:中环苏豪士丹顿街2号地舖

好味指数:🌕🌕🌕🌖🌑

我地今次拣左呢款classic既pizza,pizza得Provola Affumicata芝士、蕃茄仔、少量既basil同好多黑椒。Pizza一定要趁热食、因为个饼皮有少少焦香,质感比较香脆烟靭。而中间有馅料部分就好软糯🥰芝士味唔算强烈,但系做到拉丝效果!整个pizza都几多黑椒(落得唔系几均匀),食落辣辣地,配搭埋蕃茄仔几开胃,唔怕食到好济。

< TIRAMISÚ > $80 - (🤤:3.5/5)
呢个tiramisu酒味好强烈!同埋手指饼浸得比较湿,呢个质感我个人唔太爱🤣