2011-06-27 7 浏览
好少食 lunch buffet,因为假期时候通常刚起身,胃口麻麻。星期六 lunch,差不多坐满客,位置不大,但唔算太迫。Lunch 都有生蚝,新鲜,但有小小苦味。热盘很多,虽然唔算什么高级食物,但起码选择都丰富,净系咖喱都有三种,味道也 ok。烧牛肉麻麻地,无味,而且只有很少,buffet 中途已经无提供。刺身有四款,其中三文鱼几新鲜,但唔系有师傅现场切,只系切好晒摆起度,到中后段又系无再新加。沙律类嘅蔬菜很新鲜,我食咗两轮。最差系南瓜汤,只有甜味,但一 d 南瓜味都无。雪糕系 movenpick,滑系滑,但略嫌甜。甜品大部份都好食,但蛋糕类好多时只会出一转,第二转会换另一款蛋糕,所以如果试咗好食或者睇啱想食嘅,建议先取为妙。平时食 buffet 时,甜品因为放咗一段时间,好多时会变成小暖的,唔够冻,呢度却能够提供够冻的甜品。最最最钟意怇个木糠布甸,自从起澳门食过一次好好味嘅木糖布甸后,起香港已经无木糠布甸感动到我,估唔到呢度会有,如果有得买走,我一定会常常来买。黑芝麻蛋糕好香芝麻味,蛋糕好软。有个朱古力细细件西方型嘅蛋糕都正,个低脆脆哋,好似美心嘅果款脆脆蛋糕咁,朱古力味好香,虽

星期六 lunch,差不多坐满客,位置不大,但唔算太迫。
Lunch 都有生蚝,新鲜,但有小小苦味。
沙律类嘅蔬菜很新鲜,我食咗两轮。

最差系南瓜汤,只有甜味,但一 d 南瓜味都无。
雪糕系 movenpick,滑系滑,但略嫌甜。
甜品大部份都好食,但蛋糕类好多时只会出一转,第二转会换另一款蛋糕,所以如果试咗好食或者睇啱想食嘅,建议先取为妙。平时食 buffet 时,甜品因为放咗一段时间,好多时会变成小暖的,唔够冻,呢度却能够提供够冻的甜品。最最最钟意怇个木糠布甸,自从起澳门食过一次好好味嘅木糖布甸后,起香港已经无木糠布甸感动到我,估唔到呢度会有,如果有得买走,我一定会常常来买。黑芝麻蛋糕好香芝麻味,蛋糕好软。有个朱古力细细件西方型嘅蛋糕都正,个低脆脆哋,好似美心嘅果款脆脆蛋糕咁,朱古力味好香,虽然略甜,但还是忍唔住食多一件。因为甜品款式唔算多,所以食齐咁多款,总括也很满意。
当月生日的朋友仔有两个朋友一齐去食,即享免费优惠,只收加一服务费,而且仲会有个半磅嘅蛋糕送。表面上系请生日朋友食饭,但实际上都唔驶比佢果份,good~~

2011-06-25
庆祝纪念