為答謝阿媽同奶奶母親節一於去食餐勁預早兩星期已經訂左枱今次去的係Marco Polo Club屬下的港威酒店講返之前我Join左個Marco Polo Club的會藉所以係屬下三間酒店都可以有七折當日都幾FULL落到樓下見到個魚池 (都無乜認真咁睇過)TEA BUFFET食的CAKE係旦卷除左咖啡或奶茶..仲有鮮牛奶 (阿妹至愛)我老公就話啲蝦無味 (我食左二隻都唔想食)講真我地倆公婆都唔好呢啲凍海鮮見表姐惠惠食左差不多十隻的蝸牛(螺) 切刺的師傅有禮貌態度熱誠佢仲問我食唔食一啲比較肥美的三文魚就係咁..三文魚刺生都格外好食 值得一提的是..是日並沒有Movenpick雪糕...只係食牛奶公司OK賣10蚊三杯的雪糕以已總結: 比我CHOOSE我會去MARCO POLO HOTEL...會比較好食..起碼有Movenpick雪糕
為答謝阿媽同奶奶
母親節一於去食餐勁

預早兩星期已經訂左枱
今次去的係Marco Polo Club屬下的港威酒店
講返之前我Join左個Marco Polo Club的會藉
所以係屬下三間酒店都可以有七折

當日都幾FULL
落到樓下見到個魚池 (都無乜認真咁睇過)
甜品睇落去唔高級..連阿妹都無乜點拎
TEA BUFFET食的CAKE係旦卷
清一式旦卷+花塔餅上面果舊野+美心立方體
除左咖啡或奶茶..仲有鮮牛奶 (阿妹至愛)
正 學下陳豪飲咖啡...真係正的咖啡機..乜都有得沖
有凍蝦..螖牛(我叫佢做蝸牛但唔係蝸牛係螺...同埋青口
我老公就話啲蝦無味 (我食左二隻都唔想食)
講真我地倆公婆都唔好呢啲凍海鮮
見表姐惠惠食左差不多十隻的蝸牛(螺)
正 其實係好cheap的東西..法飽..但係佢可以夾香蕉同埋cream 就變得好好食
切刺的師傅有禮貌態度熱誠
佢仲問我食唔食一啲比較肥美的三文魚
就係咁..三文魚刺生都格外好食
正 咖啡...自家制...
雜果涼粉
2012-05-13
母亲节
甜品睇落去唔高級..連阿妹都無乜點拎
清一式旦卷+花塔餅上面果舊野+美心立方體
正 學下陳豪飲咖啡...真係正的咖啡機..乜都有得沖
有凍蝦..螖牛(我叫佢做蝸牛但唔係蝸牛係螺...同埋青口
正 咖啡...自家制...
雜果涼粉
我們7大人+1BB到尖沙咀港威酒店-磨坊咖啡室dinner buffer樓梯下有個鯉魚池我BB坐唔定就可以抱佢去望下地庫來的,地方不是太大,坐梳化位都OK不過食物就差D...用渣打信用卡八折了....但呢個價錢唔抵囉長腳蟹(勁重海水味,真係不停咁添出黎,唔會話食唔到囉生蠔係即開既(完全唔得,值程冇人去拎呀!!!可能又冇人拎,所以放得果廿多隻係到做樣)刺身都係一樣冇人拎壽司都係一樣冇人拎青口還可以啦白灼蝦難食熱盤款式少,唔夠熱 燒羊架都還可以啦,始終一路擺係盤到,如果有專人即切應該會好D甜豆炒蝦仁、蒸魚、小棠菜...movenpick雪糕要向 waiter 落單,落單次數不限咖啡就任你自己自助添飲.茶類就限每人一杯 待應都ok,但要特別讚就係一位Nicole的女待應,真係每次行黎都帶著笑容架。
樓梯下有個鯉魚池
我BB坐唔定就可以抱佢去望下

地庫來的,地方不是太大,坐梳化位都OK

長腳蟹
(勁重海水味,真係不停咁添出黎,唔會話食唔到囉

生蠔
白灼蝦
難食

熱盤款式少,唔夠熱
燒羊架
都還可以啦,始終一路擺係盤到,如果有專人即切應該會好D
甜豆炒蝦仁、蒸魚、小棠菜...

咖啡就任你自己自助添飲.
茶類就限每人一杯

题外话/补充资料: HSBC / 恆生---八五折 渣打信用卡---八折
2012-05-20
信用卡優惠
2012-03-08 146 浏览
今晚我們一行四人到尖沙咀港威酒店食dinner buffer差不多去到餐廳門口還有個古色古香嘅鯉魚池餐廳面積不是太大室內環境裝修雖然舊了些,但勝在乾淨整齊,我們坐得都好舒服呀^_^冷盤今晚除了主角長腳蟹外還有生蠔、青口、 白灼蝦、刺身和壽司等等……都幾鮮甜喔 熱盤款式都好多,有羊扒、牛柳粒、燒羊架、 甜豆炒蝦仁、炒墨魚仔、蒸海班、燒肉、 香草薯仔等等……其中我最喜愛嘅就是燒羊 架因為一啲都唔 "蘇"呀甜品木糠布甸、芒果布甸、紅莓芝士餅、慕絲、 棉花糖、朱古力曲奇、瑞士卷、奶凍、等等…… 熱食甜品有麵包布甸,還有自助熱香餅機 只要按一下,等一陣間,機器就制出熱騰騰嘅 熱香餅,桌上還有糖漿、花生醬、煉奶、朱古力碎 給客人自已配搭雪糕movenpick雪糕、有朱古力、士多啤利、雲呢拿、
今晚我們一行四人
到尖沙咀港威酒店食dinner buffer
差不多去到餐廳門口還有個古色古香嘅鯉魚池

餐廳面積不是太大
室內環境裝修雖然舊了些,但勝在
乾淨整齊,我們坐得都好舒服呀^_^

冷盤
今晚除了主角長腳蟹外
還有生蠔、青口、
白灼蝦、刺身
壽司等等……都幾鮮甜喔

熱盤
款式都好多,有羊扒、牛柳粒
、燒羊架、
甜豆炒蝦仁、炒墨魚仔、
蒸海班、燒肉、
香草薯仔等等……其中我最喜愛嘅就是燒羊
架因為一啲都唔 "蘇"呀

木糠布甸
、芒果布甸、紅莓芝士餅、慕絲、
棉花糖、朱古力曲奇、
瑞士卷、奶凍、等等……
熱食甜品有麵包布甸,還有自助熱香餅機

只要按一下,等一陣間,機器就制出熱騰騰嘅
熱香餅
,桌上還有糖漿、花生醬、煉奶、朱古力碎
給客人自已配搭

雪糕
movenpick雪糕、有朱古力、士多啤利、雲呢拿、
濃咖啡
,因為冇擺放出來,所以要向 waiter 落單,
之後直接送到客人面前,而落單次數係不限架

最後要讚就係服務好週到,效率快,而且每位待應都是帶著笑容。

题外话/补充资料: 提示一下大家,每位係包餐飲一杯的。
2012-03-05
  • 生蠔、movenpick
2012-02-10 53 浏览
今期 Buffet 以栗子進入饌, 此時此刻的栗子也差不多不合時宜了 於是襯著有”心唔怕遲” 的心態下訂枱 預計週日絕對是黃金檔期, 座位應該是緊張的 因此我倆預早了十分鐘到場, 但場內進餐還未預備好, 客人唯有站在擠迫的接待枱前排隊入坐 地方細; 客人多, 情況有點混亂的 還好分枱的情況也頗順利; 很快便安頓好客人就坐襯客人未開動時先在場內拍拍照, 第一時間看看甜品合乎心意否 雖說以甜品栗子為主題, 但明顯咸點數量以大比數勝出 當正式開動時間, 也沒有出現太過搶食的情況 食物正是預料中的大路野, 味道方面 …. 純粹以飽肚為大前題就絕對可以滿足大家 各式各樣的咸點也是不停添加, 以下午茶來說品種絕對稱多,但與甜品相比絕對是暄賓奪主了。冷盤三味; 魚生; 壽司; 熱葷; 沙律甜品陣容遜色 : 蛋糕; 奶凍, 酥餅類, 曲奇, 水果等兩款果汁是任飲的: 消濟首選西柚汁, 另外可選柑桔蜜等 還有難飲到爆的咖啡 大部甜品也加入栗子制成, 但栗子也有局限性, 所以不是各類食物品種也可以磨合成功 更重要莫過於主角質素一般, 味道帶點酸, 以至出來成品強差人意 那款好味; 老實講: 無 但
於是襯著有”心唔怕遲” 的心態下訂枱
預計週日絕對是黃金檔期, 座位應該是緊張的
因此我倆預早了十分鐘到場, 但場內進餐還未預備好,
客人唯有站在擠迫的接待枱前排隊入坐
地方細; 客人多, 情況有點混亂的

還好分枱的情況也頗順利; 很快便安頓好客人就坐

襯客人未開動時先在場內拍拍照, 第一時間看看甜品合乎心意否
雖說以甜品栗子為主題, 但明顯咸點數量以大比數勝出

當正式開動時間, 也沒有出現太過搶食的情況

各式各樣的咸點也是不停添加, 以下午茶來說品種絕對稱多,
但與甜品相比絕對是暄賓奪主了。
冷盤三味; 魚生; 壽司; 熱葷; 沙律
甜品陣容遜色 : 蛋糕; 奶凍, 酥餅類, 曲奇, 水果等
兩款果汁是任飲的: 消濟首選西柚汁, 另外可選柑桔蜜等
還有難飲到爆的咖啡

那款好味; 老實講: 無

但要數甜度最高的, 莫過於Opera , 栗子蛋糕等
而身為甜魔的我, 吃了兩口後精神也為之一振起來。

當停濟不前時, 也來了幾杯西柚汁消消氣
當扣除報紙印花後每人付 $150 也合理的。
2012-02-05
其他
有位識飲識食的朋友,是海港城的酒店會員!因此,他不時走到這裡一帶食飯。 他起初想跟我們一班朋友慶祝聖誕節,怎料這裡附近的酒店餐廳已經 full booking! 唯有,順延慶祝 2012 年!事隔一年多,重臨 <磨坊咖啡室 Coffee Mill>,記得上次一班朋友慶祝我的生日! 今次與友共聚迎 2012!同樣開心!2010-07-21 食評:http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2101865然而環境舒適,地點超方便大家,也是其吸引之處! 這裡實而不華!給我的印象十分不錯! 最吸引我的始終是門口那個鯉魚池! 多個國家口味,應有盡有!款式多不勝數! 頭盤:主要以沙律為主,包括:蕃茄、羅馬生菜、紅邊菜、火箭菜、黃椒、紅椒等...,色彩繽紛! 令看來平淡的沙律添上姿彩。沙律菜十分清爽新鮮! 青椒、紅椒更是爽脆清甜!不加入沙律醬,食得健康清新! BB 生菜既可愛又鮮嫩!粟米、雞心豆 (又稱三角豆 ) 、紅腰豆含纖維且營養豐富!紅腰豆更有補血作用!薯仔沙律,不過不失,沒有什麼特別!印度薄餅灑

今次與友共聚迎 2012!同樣開心!

2010-07-21 食評:
磨坊咖啡室 Coffee Mill
然而環境舒適,地點超方便大家,也是其吸引之處!
這裡實而不華!給我的印象十分不錯!
多個國家口味,應有盡有!款式多不勝數!
話明咖啡室,舊式蒸餾咖啡機亦不少得!
連燒味都有!
頭盤:
令看來平淡的沙律添上姿彩。沙律菜十分清爽新鮮!
青椒、紅椒更是爽脆清甜!不加入沙律醬,食得健康清新!
BB 生菜既可愛又鮮嫩!粟米、雞心豆 (又稱三角豆 ) 、紅腰豆含纖維且營養豐富!紅腰豆更有補血作用!薯仔沙律,不過不失,沒有什麼特別!印度薄餅灑上乾炒過的椰絲,增添椰香又柔軟!
同時,可自行配上多款醬汁:咖喱汁、酸甜汁....以供選擇!我偏偏選了芒果他他汁,酸度媲美山渣!
超酸中帶甜。
頭盤
青椒、紅椒更是爽脆清甜!
熱盤:
烤蕃茄加入一些香料及黑椒粉後,入口更加滋味多汁!
蜜汁叉燒質感豐腴!而這件既香又嫩滑,再加上爽口的雞皮,水準很高!
煙鴨胸肉質過腍!鴨皮則韌到難以咬下去!不太討好!
洋蔥豬扒煎得恰到好處!香氣四溢!真惹人垂涎!
醃得夠入味,肉質頗嫩容易食!
長通粉弄得不太腍身,口感上略帶少許彈性!是我喜歡的質感!
再配上三色椒絲,多一份清香!最後,食碟中央的小甘筍,很清甜美味!
甜品
還是嗜甜品作結,焗菠蘿蛋糕帶出菠蘿香之餘,亦幾甜美!略嫌蛋糕有點濕腍!
原本平平無奇的朱古力蛋卷,加上木頭外型,賣相吸引度提升!
海綿質感鬆軟不是很甜,忌廉細滑輕柔!雲呢拿布丁味道香甜!上面有一小粒好甜的芒果作簡單點綴!綠茶慕思的綠茶味並非很霸道!質感做得幾軟滑!小金箔作點綴,更黔貴!
荔枝慕思很有層次感!最底層是荔枝味 jelly ,一粒去核的荔枝依然酸甜多汁!
還有薄薄一層的椰奶凍,灑上椰絲增添清香及嚼勁!
絕對是心機之作!
甜品款式繁多!琳瑯滿目!
甜品
以前可自行排隊取 Movenpick 雪糕,款式繁多!現在,則向侍應落 order ,一般大路貨色,如:雲呢拿、朱古力、士多啤梨...。我食了榛子雪糕幾香甜,富奶香!
出奇的是每一啖食到榛子粒,雙重口感!
另一方位朋友食了雲呢拿雪糕,我見到有不少雲呢拿籽!她說雲呢拿味濃郁!
Movenpick 雪糕
Cappuccino
面層的奶泡尚算打得細密!灑上朱古力粉作點綴,第一口已嚐到一份甜味!
喝來質感細膩又舒服,咖啡香是有的!不過咖啡的味道稍為單薄;( 幸好!不會偏酸,已是接受!
Cappuccino
侍應主動走來為我們落 order :雪糕及飲品,很不錯!

總括來說,這裡的食物質素卻不俗,如果咖啡質素更高的話則更好,店內環境舒適,侍應服務態度佳,尖沙咀區是不錯的選擇,整體令人滿意。加上朋友有買四送二優惠,我們一行 7 人,平均每人 $120,相當超值!

2012-01-02
其他
磨坊咖啡室 Coffee Mill
甜品款式繁多!琳瑯滿目!
連燒味都有!
頭盤
青椒、紅椒更是爽脆清甜!
Movenpick 雪糕
Cappuccino
話明咖啡室,舊式蒸餾咖啡機亦不少得!
  • 洋蔥豬扒
  • 綠茶慕思
  • 荔枝慕思
  • 榛子雪糕
2011-10-30 12 浏览
因為在網上看到在做芒果甜品主題,加上有開飯的優惠券,立即訂位一行7人去幫襯!3:00正入座,我地坐在熱盤及沙律巴附近,一開始,當然是去看翡翠螺,我們不蝕底地一人先拿3-5隻,十分鮮甜!此海鮮櫃有凍蝦,翡翠螺及青口,櫃前有兩款通粉沙律。中式熱盤有點心,粥粉麵飯,對面是熱食的燒牛肉,椒鹽豬排,紅酒燴牛,約十幾款不同食物輪流供應。旁邊是日式天婦羅,有冬菇,南瓜,蕃薯等等約4-5款食物。因為我熱氣所以沒有試。之後是壽司巴,壽司有卷物,熟蝦,三文魚等等,至於魚生則有三文魚跟吞拿魚,三文魚相比之下略為失色,事因它的脂肪比例不重,失去了三文魚入口濃郁的魚油味。不過要是吃不出的人,則十分抵食,因為這酒店也是refill到最後一刻!這裡的自助沙律菜有三款,醬汁也有我最愛的凱撒汁,和風沙律汁等,友人說粟米粒也鮮甜!旁邊的是自助hotcake機,有忌薕,花生醬,煉奶,朱古力碎等,只需要按一下按鈕則可以等熱香餅從機器弄出。最後當然是介紹芒果甜品!約十多款,味道沒有想像中精彩,芒果霧思蛋糕,拿破侖,芝士批...不能盡錄,楊枝甘露比起來還算是優勢!兩邊有棉花糖,雪糕,自製曲奇等等。由於有優惠,最後結賬約$140,
因為在網上看到在做芒果甜品主題,
加上有開飯的優惠券,
立即訂位一行7人去幫襯!
3:00正入座,我地坐在熱盤及沙律巴附近,
一開始,當然是去看翡翠螺,
我們不蝕底地一人先拿3-5隻,十分鮮甜!
此海鮮櫃有凍蝦,翡翠螺及青口,
櫃前有兩款通粉沙律。

中式熱盤有點心,粥粉麵飯,
對面是熱食的燒牛肉,椒鹽豬排,紅酒燴牛,
約十幾款不同食物輪流供應。

旁邊是日式天婦羅,有冬菇,南瓜,蕃薯等等約4-5款食物。
因為我熱氣所以沒有試。

之後是壽司巴,壽司有卷物,熟蝦,三文魚等等,
至於魚生則有三文魚跟吞拿魚,
三文魚相比之下略為失色,
事因它的脂肪比例不重,
失去了三文魚入口濃郁的魚油味。
不過要是吃不出的人,
則十分抵食,因為這酒店也是refill到最後一刻!

這裡的自助沙律菜有三款,
醬汁也有我最愛的凱撒汁,和風沙律汁等,
友人說粟米粒也鮮甜!

旁邊的是自助hotcake機,
有忌薕,花生醬,煉奶,朱古力碎等,
只需要按一下按鈕則可以等熱香餅從機器弄出。

最後當然是介紹芒果甜品
約十多款,味道沒有想像中精彩,
芒果霧思蛋糕,拿破侖,芝士批...不能盡錄,
楊枝甘露比起來還算是優勢!
兩邊有棉花糖,雪糕,自製曲奇等等。

由於有優惠,最後結賬約$140,
全人值回票價!
2011-09-17
  • 翡翠螺
2011-09-28 16 浏览
係頭條日報睇到磨坊咖啡室的生日同鴨肝優惠,我同班fd緊係急不及待走左去試啦,果晚7點幾我地就到左港威店嘅磨坊咖啡室,唔係太多人.我地被安排到四人卡位,呢種坐法幾新鮮,拉近左我同班fd之間嘅距離我今日主攻海鮮同鴨肝海鮮方面有長腳蟹,海蝦,小龍蝦,青口,翡翠螺,都十分新鮮,我食左很多長腳蟹.魚生類都有六款任均選擇~本人至愛當然係三文魚啦,delicious鴨肝方面,我覺得最好食的是鴨肝Terrine,又香又滑,入口即溶,好回味呀!另外,重有鴨肝鴨腎田園沙律,鴨盼Mousse.熱盤方面,有香焗鴨肝薯仔,鴨肝Cream Brulee,鴨肝意大利飯.我最鐘意都係羊扒,又多汁又有口感,我一口氣食左2件呀,so spicy到了甜品方面.今次我終於等到Tiramisu,New York cheese cake,fantastic!整體黎講,四人減一人生日優惠,又有蛋糕送,超值!美中不足最沒有本人至愛ge香煎鴨肝...期待中……
  • 鴨肝terrine
  • 羊扒
  • 長腳蟹
  • tiramisu
  • new york cheese cake
(非会员)
2011-09-17 12 浏览
之前見到廣告話有鵝肝自助餐食, 9月份生日的客人重有優惠添, 於是同朋友們一齊黎試吓d嘢食......入到間餐廳見到地方其實唔係好大, 裝修重有d舊, 但好在有梳化位坐, 同埋坐位唔多唔密, 坐落都幾舒服的. 攞左枱之後, 我地就開始我地的晚餐了. 眼見Buffet枱唔係好大,但食物的款式都幾多吓, 味道就...(如下)海鮮: 肥美的生蠔, 又大又粗的長蟹腳, 鮮甜的翡翠螺及大青口, 彈牙爽口的海蝦, 重有龍蝦仔呀 !!!魚生壽司: 各有五六款, 三文魚, 吞拿魚, 八爪魚, 油甘魚, 鮑魚片, 重有辣螺肉, 中華沙律等等.沙律: 有著各式的沙律菜及沙律醬, 非常新鮮翠綠. 重有幾款用鵝肝做的頭盤, 鵝肝啫喱, 鵝肝沙律, 鵝肝醬多士等. 味道都唔錯的.熱食: 有鵝肝牛柳, 但只係鹅肝汁牛柳. 燒羊架, 魚柳, 燒西冷扒, 鹅肝意大利麵, 鹅肝菠菜卷. 有幾款真正印度式的咖哩, 重有d中式食品, 炒牛仔骨, 有時菜炒鴕鳥肉呀 等等. 味度亦都幾好, 食物都幾新鮮的. 但一提到中式燒味就唔太好了, 又咸又乾,可以唔食.甜品: 有中式糖水, 生果, 芝士蛋糕, 慕絲, 朱古力噴泉, 莫

甜品: 有中式糖水, 生果, 芝士蛋糕, 慕絲, 朱古力噴泉, 莫凡彼冰淇淋(Movenpick)等等. 種類都唔少的, 重好好味添.

自助餐重有每人一件鮮鵝肝多士添, 可惜的地方就係冇煎鵝肝食, 同埋雖然鵝肝食品種類多,但鵝肝的份量和成份較少, 希望可以改進一下. 但餐廳各待應及廚司都非常有禮, 笑容滿面, 今時今日值得一讚.

生日的客人重有一個精美的什果蛋糕送添, 真係好開心, 多謝曬. 有機會的話都會再黎食多次的.
2011-09-14
  • Movenpick
2011-09-11 12 浏览
It's always a joyful moment to have buffet with your entire family. This time it was for one of my family member's birthday, and we came here for tea buffet as a celebration.The tea buffet starts from 15:15 to 17:00. This is a restaurant from a hotel, therefore it's normal to have some high expectations on it.About the services and environment, I think they were good, satisfactory at least. However, at the perspective of food quality, i'm sorry to say that this place had totally disappointed me.
Firstly, to consider the food choices and variety of cuisines, I think it kind of lacks both. There were several cuisines but I think they should provide a few more food choices among each cuisine. One or two dishes was just simply not enough to be satisfied.
Well, but it's not that everything was not so up-to-standard. Mainly on the appetizer, the mussels, shrimps, pasta, sushi were made pretty nice. These were the foods that I think qualify in my expectations.
Hot dishes were kind of just so so. But I really have to say that the dim sums were kind of terrible. It's pathetic and crucial to say that I think some other restaurants, small or cheap ones, make better ones than the ones they had here.
Desserts weren't so bad but still, it'd let me down. The pancakes were okay, wouldn't have gone bad for using the pancake machine. They were quite a lot of toppings you can choose from, such as peanut butter, condensed milk, maple syrup, butter, whipped cream, etc. The cakes were kind of disappointing to be honest. For instance, it claimed it was pistachio cake with pistachio jelly, and it appears green as well. However, there was no hint of pistachio at all from the taste of the cake, it tasted just like a normal sponge cake. The pavlova and other sweet biscuits kind of desserts were okay, but the cookies were such a huge disappointment. Frankly, I have to say it sucked. I don't know what went wrong and caused them to be so terrible, perhaps the way of storing, I don't know. Another disappointment was about the brand of ice cream provided. I am not looking down at any particular brand of ice cream and no offense to the other brand, but I think as a hotel, some better brands of ice cream should have been provided instead of that.
In overall, I just think the restaurant isn't really up to expectations. I hope improvements will be made when I get the chance to come again.
2011-09-04
這間是我生日時去的,開頭是睇左食評以為都幾好。所以先訂這裏試一試。不過入到去時發覺地方細加上款式太少了。食物都是十分普通,都有魚生(三文魚,鯛魚,吞拿魚),長腳蟹同生蠔都有。不果徐左這d都是咖喱同熱盤了,連粉麵都無。除左佢送少少的鵝肝比我試一試外在無特別了。食左一圈,都未飽又發覺無野好在試食了,款式太少了。食物質素都是十分普通,魚生特別唔好。所以想要食餐好的可以唔去了,因為無乜特別好食。所以連相都唔想影了,真的無野特別好的。可能我真的期望過高了,換來了普通的失望。加上這個價錢,做埋八折我都覺佢貴左d了,一位要320蚊,應220蚊又差唔多了。開頭諗住有餐好食,變成咁真的令人十分失望了。應無下次了.唉

不過入到去時發覺地方細加上款式太少了。

不果徐左這d都是咖喱同熱盤了,連粉麵都無。

除左佢送少少的鵝肝比我試一試外在無特別了。

食左一圈,都未飽又發覺無野好在試食了,款式太少了。

食物質素都是十分普通,魚生特別唔好。

所以想要食餐好的可以唔去了,因為無乜特別好食。

所以連相都唔想影了,真的無野特別好的。

可能我真的期望過高了,換來了普通的失望。

開頭諗住有餐好食,變成咁真的令人十分失望了。

應無下次了.唉
2011-09-08
2011-09-05 21 浏览
之前食過一次 lunch buffet,生日月份朋友免費,而且 lunch 都有生蠔,所以覺得幾抵食。今次8月有朋友生日,決定試個 dinner buffet。講真,如果同 lunch buffet 相比,食物款式同種類差得唔多,但價錢就貴一倍。生蠔 ~ 新鮮,比 lunch buffet 果次好 魚生 ~ 款式唔多,共六款,其中包括雞蛋同蟹柳。三文魚新鮮肥美。雜菌意大利飯 ~ 好味。羊架 ~ 一般,而且我個人唔習慣食太生嘅羊沙律蔬菜新鮮,而且款式都多甜品 ~ 上次勁讚嘅木糠布甸,今次明顯失色,或者廚師唔同咗,又或者係因為已經食過,無上次食果陣嘅驚喜。今次成為我的心愛甜品係美式朱古力餅好食,好濃,但唔會好甜。要注意係,好多時出咗一次之後,會換上新款式,所以如果食完覺得好食而想 encore 嘅,建議盡快攞第二轉。侍應叫我哋幫手寫意見書,於是我填咗,就係廚師常常失踪,例如切羊架同剌身的廚師,要留意佢哋出現先有得攞架~~
今次8月有朋友生日,決定試個 dinner buffet。

生蠔 ~ 新鮮,比 lunch buffet 果次好

雜菌意大利飯 ~ 好味。
羊架 ~ 一般,而且我個人唔習慣食太生嘅羊
沙律蔬菜新鮮,而且款式都多

2011-08-20
父亲节
2011-08-31 12 浏览
從報章看到的廣告有生日優惠, 三送一和送生日蛋糕,於是提前一星期便定位.很多年前已經光顧過,舊地重臨,沒甚轉變, 餐廳面積不大,但因設至的坐位不多, 所以坐得也算舒適. 食物種類齊備, 因這晚主題是皇后蟹, 除蟹外, 還有生蠔, 青口, 翡翠螺, 白灼蝦. 刺身和壽司就只有幾種. 其他主要的熱盤,沙律, 甜品選擇也不少. 服務不錯, 人手不多, 但效率很高.食物大致上算是標準, 味道也可以, 有數種值得推荐添食:-1. 燒羊架 非常嫩滑, 沒有甦味, 燒若5-6成熟,剛好,味道不錯.2. 風乾火腿 咸道適中, 但只有小小香氣.3. 燒牛肉 和羊架製法相似, 是要一試的.4. 咖哩種類只有兩種, 但咖哩牛肉的辣道適中, 肉質也很嫩滑, 配印度薄餅, 不錯的配搭5. 主題的皇后蟹, 吃了炒蟹和凍蟹, 可以接受, 如果是蟹痴的話, 就值回票價, 因供應源源不絕, 一定可以大快朵頤.6. 甜品有多種, 曲奇餅是可以一試, 種類很多, 但是很飽肚的, 小心不要吃太多.7. 雪糕 MOVENPICK, 是要待應落單, 再從廚房送到客人面前, 但數量不限, 可吃完再吃, 服務態度甚好, 兩樣都要
從報章看到的廣告有生日優惠, 三送一和送生日蛋糕,於是提前一星期便定位.很多年前已經光顧過,舊地重臨,沒甚轉變, 餐廳面積不大,但因設至的坐位不多, 所以坐得也算舒適. 食物種類齊備, 因這晚主題是皇后蟹, 除蟹外, 還有生蠔, 青口, 翡翠螺, 白灼蝦. 刺身壽司就只有幾種. 其他主要的熱盤,沙律, 甜品選擇也不少. 服務不錯, 人手不多, 但效率很高.
食物大致上算是標準, 味道也可以, 有數種值得推荐添食:-
1. 燒羊架
非常嫩滑, 沒有甦味, 燒若5-6成熟,剛好,味道不錯.
2. 風乾火腿
咸道適中, 但只有小小香氣.
3. 燒牛肉
和羊架製法相似, 是要一試的.

6. 甜品有多種, 曲奇餅是可以一試,
種類很多, 但是很飽肚的, 小心不要吃太多.
7. 雪糕
MOVENPICK, 是要待應落單, 再從廚房送到客人面前, 但數量不限, 可吃完再吃, 服務態度甚好, 兩樣都要一讚再讚.
其他食品應有盡有, 只是肚皮不爭氣, 不可以試每樣,留待下次吧. 最後埋單時再奉上生日蛋糕, 裝在盒裡拿回家中再慢慢享用.
2011-08-26
  • 燒羊架
  • MOVENPICK雪糕
2011-08-26 35 浏览
老公生日, 知道COFFE MILL有生日優惠,3個或以上,生日果位免費兼送生日蛋糕,計埋加一都係$144/位。因為之前都食過COFFE MILL幾次, 知道LUNCH都有生蠔食,所以決定0黎食LUNCH BUFFET,點知……食物: 好失望!!! 無得食生蠔,我0黎呢到係因為有生蠔食,家陣無0左生蠔就唔多值呢個價(原價$188+10%),因為其他0野都只係下價貨而已, 翡翠螺仲要有沙添! 唯一可取0既係佢地任食movenpick 雪糕, 有專人幫你”畢”之餘仲唔駛搞到D雪糕溶晒!環境: 唔知係咪暑假關係, 除0左自由行外,仲有好多師奶、小朋友,成個場爆晒,仲嘈過酒樓同茶餐廳, 嘈到根本傾唔到計。服務: 雖然食物同環境唔掂, 但服務係佢可取之處。服務員0係百忙之中仍能保持笑容, 有禮貌同服侍週到。成個MEAL最值得讚0既係個生日蛋糕, 好好味!

成個MEAL最值得讚0既係個生日蛋糕, 好好味!
2011-08-24
  • 雪糕
2011-08-16 13 浏览
之前去食食過dinne buffet ,當晚係做緊皇后蟹promotion 大約7點左右去到已經有好多人一開始食左冷盤款式唔多得幾樣~生蠔(細隻唔新鮮)~翡翠螺(有沙)~青口(幾大隻)~龍蝦仔(無用)~熟蝦 (大隻彈牙)~凍長腳蟹(好鮮味)食左好多~刺身有三文魚(好肥美) 八爪魚到熱食啦~有泰式炒皇后蟹(小小辣好鑊氣!好味)長腳蟹牛油果杯(ok)~羊架~牛油煎魚柳~咖哩唔知咩(好難食)甜品值得一讚係佢地係用movenpick 雪糕有3款味道(朱古力有朱古力碎),云呢拿(有云呢拿籽),青檸(有青檸肉)好味最唔好係雪糕機壞左要叫人攞出黎最後一定耍講既就係佢地既service~職員的辦事效率快, 最重要是有禮貌及親切的笑容可比美5星級酒店既service重有免費蛋糕送!!
大約7點左右去到已經有好多人
一開始食左冷盤款式唔多得幾樣

~生蠔(細隻
唔新鮮)
~翡翠螺(有沙)
~青口(幾大隻)
~龍蝦仔(無用)
~熟蝦 (大隻彈牙)
~凍長腳蟹(好鮮味)食左好多

~刺身有三文魚(好肥美) 八爪魚

到熱食啦~
有泰式炒皇后蟹(小小辣好鑊氣!好味
長腳蟹牛油果杯(ok)
~羊架
~牛油煎魚柳
~咖哩唔知咩(好難食)

值得一讚係佢地係用movenpick 雪糕

最唔好係雪糕機壞左要叫人攞出黎

可比美5星級酒店既service

重有免費蛋糕送!!

• 雪糕 泰式炒皇后蟹
2011-08-08 20 浏览
見食評都唔差 又有openrice coupon 就去試下啦 星期日12:05pm 到嘩~ 都full得7788 d人咁準時呀環境好細 一眼已經望晒了去左冷盤先 乜唔係有翡翠螺咩???原來得d青口 龍蝦仔 扇貝同熟蝦 有dd失望刺身 得2款?? 唔係嘛….好似少左dd喎…… 冷盤已經食完熱食喇d中底牛柳好”銀” 用刀鋸唔開既…不過男友話佢個d ok喎 d咖哩牛 唔辣既薄餅厚但唔熱鴨胸唔錯 夠”林” 個紅燒豆腐好滑 食左好多 ( 不過無理由黎係豆腐掛)到食粉麵喇…竟然無送揀… 得d 雞 不過雞都好味既 夠晒滑米粉好鞋啊……食甜品喇 都有10款多d左右吧檸檬cheese cake 無cheese味 得檸檬味個薑汁旦白 (類似) 唔錯 夠滑柚子芒果布丁都幾好個焗布丁我同男友都覺得似旦糕西瓜好味…… 生果都應該幾難唔好味掛…雪糕要問waiter 佢先拎俾你既係movenpick 有雲尼拿 朱古力同熱情果 熱情果好甜真係好甜...........................朱古力夠多朱古力碎 因為要叫waiter拎 怕唔好意思所以 前後encore 左3球咋…好耐未食過d咁

星期日12:05pm 到
嘩~ 都full得7788 d人咁準時呀
環境好細 一眼已經望晒了

去左冷盤先 乜唔係有翡翠螺咩???

原來得d青口 龍蝦仔 扇貝同熟蝦 有dd失望

刺身 得2款?? 唔係嘛….好似少左dd喎……

冷盤已經食完

熱食喇
d中底牛柳好”銀” 用刀鋸唔開既…
不過男友話佢個d ok喎

d咖哩牛 唔辣既
薄餅厚但唔熱
鴨胸唔錯 夠”林”
個紅燒豆腐好滑 食左好多 ( 不過無理由黎係豆腐掛)

到食粉麵喇…

檸檬cheese cake 無cheese味 得檸檬味
個薑汁旦白 (類似) 唔錯 夠滑
柚子芒果布丁都幾好
個焗布丁我同男友都覺得似旦糕

西瓜好味…… 生果都應該幾難唔好味掛…

雪糕要問waiter 佢先拎俾你既
係movenpick 有雲尼拿 朱古力同熱情果
朱古力夠多朱古力碎
因為要叫waiter拎 怕唔好意思
所以 前後encore 左3球咋…

好耐未食過d咁差既buffet了 大開眼界

service 倒是不錯既