2022-07-20
好耐冇离开过HK.特地老远去到西营盘呢间意式餐厅朝圣😍餐厅有三层.外内既装修设计都好有意大利风情.感觉好舒服好CHILL😌BOOK左枱.坐系门口对住街景好写意.成间餐厅感觉都好度假FEEL好舒服🥰仲有好多打卡位置📸食物选择好多.主打自家制手工意粉. 海鲜小食饮品都有好多唔同款式.仲有HAPPY HOUR时段听闻主厨系黎自米芝莲.咁就叫左几样野食试下😆食物上得好快.摆盘精致.味道每样都系无懈可击💯💥 餐包🍞自家制.上面有蒜蓉牛油.质感松软再配埋意大利黑醋同橄榄油.好好味😝💥 Clams蚬好新鲜.最吸引系佢个汁混入白酒同忌廉汁.再加少少辣椒.好CREAMY好香再配埋脆香既法包.绝配~好开胃😍💥 Duck Ragu Pappardelle🍝鸭肉意粉.第一次食呢个配搭既意粉鸭肉炖煮得好软.好香.个汁好浓郁配合佢地自家制手工意粉听说系主厨每日朝早新鲜整好弹牙.再有淡淡既蛋香.令人欲罢不能🤤💥 Steak Tagliata🥩牛排牛味香浓.入口即溶咁😋更惊喜系个薯蓉.超邪恶.好CREAMY好重牛油香😈💥 TiramisuBOOK位时预先MARK左写字.为整个晚餐来个完美既收结Tiramisu好软滑.
仲有好多打卡位置📸
更惊喜系个薯蓉.超邪恶.好CREAMY好重牛油香😈
💥 Tiramisu
BOOK位时预先MARK左写字.为整个晚餐来个完美既收结
Tiramisu好软滑.好有层次😍
成个晚饭每样都好好味. 觉得物有所值.值得ENCORE!🥳👍