今日 去左位于 尖沙咀K-11 既 “创作割烹Stella”食dinner set🥘🍱系一间日义mix既fusion菜🇯🇵🇮🇹入口位置相当隐蔽,一打门有种别有洞天既感觉,昏暗既环境别有一番情调🕯️.同朋友试左个8 Course Tasting Menu 份量岩岩好 ~包埋前菜同甜品,我地另外仲试左2枝SAKE🍶🎎绫菊 - 一款甜甜的SPARKLING SAKE🎎另一款国重- 系比较清爽的口感.✨头盘 - Amuse Bouche~ 摆盘好靓 打卡一流🍱.✨呢款明太子酿意大利黄瓜花天妇罗🥒🍤系小编既私心平时其实唔太好天妇罗,因为觉得油腻但呢款用好fresh既黄瓜,内面仲有明太子cream cheese我真系心心眼😍.✨呢款和慢煮牛舌酢渍姬菇都好值得一提!个和牛舌简直系入口即溶 好软滑~.✨日本A5和牛配味噌大根 不得了油脂分布平均,慢慢溶化系口中,唔讲以为系脂肪,但系肉黎架!!.讲起甜品 小编觉得佢地甜品好出色( 被日义菜名号 耽误左!!)呢个 四小味甜品好出色 ~每一件都好好食✨Torta della Nonna✨Ichigo Tart - 用新鲜士多啤梨酱去制作 入口超过FRESH 不
系一间日义mix既fusion菜🇯🇵🇮🇹
包埋前菜同甜品,我地另外仲试左2枝SAKE🍶
🎎绫菊 - 一款甜甜的SPARKLING SAKE
🎎另一款国重- 系比较清爽的口感
✨呢款明太子酿意大利黄瓜花天妇罗🥒🍤系小编既私心
平时其实唔太好天妇罗,因为觉得油腻
✨呢款和慢煮牛舌酢渍姬菇都好值得一提!
个和牛舌简直系入口即溶 好软滑~
✨日本A5和牛配味噌大根 不得了
呢个 四小味甜品好出色 ~每一件都好好食
✨Torta della Nonna
✨Ichigo Tart - 用新鲜士多啤梨酱去制作 入口超过FRESH 不会过份甜
✨Hojicha Almond Pudding - 焙茶香味非常浓郁
✨Kuri Canele - 表层则是硬脆又厚实的褐色焦糖外壳,钟意佢厚实既口感感觉好满足
小编推荐为合适想2人静静谈心, 一边享受美食既好地方!
创作割烹Stella
📍地址: 尖沙咀弥敦道100号The ONE3楼L308号舖
💰$1734/2 PERSON