2024-07-12 454 浏览
系尖沙咀行完街,攰攰地要揾间餐厅坐低食饭,又想食日本野于是就嚟左呢间日式料理餐厅。之前食过都觉得ok.一上到嚟,已经系6点几7点,吓亲,连埋我地得3枱人,以前系会坐满晒。。睇嚟香港嘅餐厅都好难做。。。叫左个寿喜烧锅,应该系用牛肩肉,牛肉味浓,肉质比较实,味道不错。仲有好多娃娃菜,金菇垫底,索晒啲寿喜烧汁味,非常好食。之后叫左个烧鲭鱼(因为唔想食咁多生野),鲭鱼无腥味,feel 到鲭鱼嘅omega3 好多同埋都算几juicy 同厚肉,烧得好香,绝对无hea 你。然后叫左几件sushi, 帆立贝 鲷鱼 三文鱼,鱼生都算新鲜,帆立贝都算鲜甜,三文鱼油脂分布平均。鲷鱼味道就淡啲。烧鱿鱼好正!!鱿鱼好弹!啲烧汁烧到好入味!串烧就正正常常。普通日式串烧,无乜记忆点。最后佢每人送左甜品,系啲日式糕点,滑劣劣,少少抹茶味加红豆,好食。

同埋都算几juicy 同厚肉,烧得好香,绝对无hea 你。

烧鱿鱼好正!!鱿鱼好弹!啲烧汁烧到好入味!

串烧就正正常常。普通日式串烧,无乜记忆点。

2024-07-01