2021-07-14 53 浏览
最近好想食麻辣菜式,来到musea发现呢间环境好之余仲啱晒我口味!餐牌有林林总总嘅美食,虽然我哋得2个人,但最后都系抵受唔住拣咗5样嘢食。烧椒茄子,呢款系素食嚟,冷盘嚟讲好醒神,茄子面头加咗啲酸酸辣辣嘅青椒,非常醒胃,够辣!香辣鸡软骨,即炸热辣辣,用上避风塘方式兜炒,够镬气!水煮牛肉,作为餐厅招牌菜,对佢期望好高,上菜果然冇失望,望落以为会辣到拿胃,但其实唔会话好辣,反而辣嘅香味好出,而且唔会有好油腻嘅感觉!入面有油麦菜同薯粉,索晒汤底好邪恶!主角牛肉用上美国安格斯肥牛,鲜嫩多汁!糖醋里脊肉,味道香浓,酱汁酸酸甜甜,里脊肉腌得入味,配上新鲜菠萝,加分!头抽干炒牛河,过百元嘅干炒牛河唔系成日食,呢度就炒得好出色,最基本就系要炒得干身,唔好太过油腻同湿笠笠,呢度就完美演绎!其次系牛肉唔会拿得太过份,仲会食到牛肉嘅肉香味添!

香辣鸡软骨,即炸热辣辣,用上避风塘方式兜炒,够镬气!