2023-01-12 385 浏览
同客户倾完工作进度,已经晚上七点多,他请我哋去附近食晚饭,地址系上环干诺道中130-136号诚信大厦2楼,名字叫江苏铭悦。接待员安排我们坐在大厅,坐低之后观看四周环境,好有江南气色,优雅高贵,好舒服感觉。客户点了几个𩠌菜,倾咗一阵第一道菜开始来到,系古法樟茶鸭。起筷夹咗件鸭胸入口,皮香肉嫩好入味制作出色。令人不禁食多几件。金钩葱油开洋拌面材料有虾米等如金钩,葱段,酱油的味道又唔错。拌面比汤面更香更入味。我个人钟意食拌面多啲。原条松鼠菊花桂鱼球,卖相够吸睛,睇得岀师傅刀工好好。伴碟有球状哈密瓜和蕃茄、青瓜片垫底,条鱼仲出紧烟证明是啱啱炸起。鱼肉球外脆内软,金黄色嘅外皮,酥脆又香口,加上个甜酸汁,简直系绝配。非常好食。炸银丝卷炸得外皮有啲脆再加上炼奶超正。另外我都有食佢哋嘅怀旧爆汁生煎包,咬落去真系有爆汁嘅感觉!生煎包底香脆,包又松软,口感好丰富。再饮番几杯龙井茶,我感觉今晚的晚饭,环境又舒服,𩠌菜又丰富,味道又出色,我已经好满足,有空再来。

炸银丝卷炸得外皮有啲脆再加上炼奶超正。