2023-09-19
唔系唔好食,不过有个致命伤加小缺点。特色沾面个面底系自己打,见到店头间咗个位被俾佢打面嘅,而面有三款口味,今次试过黑椒味,即系混咗黑椒入面底,出到嚟系未试过嘅。不过面粗身而且偏硬,食起上嚟唔算好好口感。致命伤沾面重点系汤要够热,因为当一浸啲冻面落去,个汤就会迅速降温,间间做沾面嘅店都要用唔同方法保住温度,当然都有好多店系由佢冷却,呢间系其中一间。不过,叫得致命伤就冇咁简单,佢地个汤系连第一啖都唔够热,接下来已经系完全唔使讲,就系等佢慢慢变冻。小缺点个楼面职员都几串,系个老人家黎,店内当时入座率只有五成,我嗌面个时唔知道可以拣唔同口味嘅面,佢讲咗我知有三个口味,我问佢有冇推介,佢燥燥地好大声咁重新读多次三个口味,言下之意即系叫你快啲拣,观感都有啲无礼貌。最后,提提大家,食完沾面记得叫佢加汤,你可以饮埋个汤先走。
特色
不过面粗身而且偏硬,食起上嚟唔算好好口感。
致命伤
小缺点
最后,提提大家,食完沾面记得叫佢加汤,你可以饮埋个汤先走。